Sveikas, daiļās! Kārtējo reizi pastāstīšu par neputojošiem ādas attīrīšanas līdzekļiem. Iešāvās prātā doma, ka pieredze ar šis dienas varoņiem līdzinās slavenai filmai: Labais, Ļaunais un Neglītais.


Labais: 
TheBodyShop Kumelītes attīrošs sviestakrēms sejai. Izsmalcināts attīrošs līdzeklis visai sejai. Maigi un efektīvi noņem dekoratīvo kosmētiku, vienlaikus atsvaidzinot un nomierinot ādu. Piemērots jutīgai ādai un kontaktlēcu nēsātājām. Iemasē sausā sejas ādā un noskalo. Produkta konsistence līdzinās kokosriekstu eļļai, proti, iepakojumā tas ir sviesta formā, bet, saskaroties ar ādu kūst un pārvēršas eļļā. Es gan neesmu īsti droša vai līdzeklis smaržo pēc kumelītēm, bet smarža ir patīkama un neuzbāzīga. Man ļoti patīk, ka līdzeklis gan labi šķīdina kosmētiku, gan kalpo ka eļļa sejas masāžai. Vēl vairāk man patīk fakts, ka produkts viegli nomazgājas ar ūdens palīdzību. Nav nekādas eļļainas-taukainas-ķēpīgas kārtiņas uz sejas. Gan tekstūra, gan produkta smarža padara ik-vakara kosmētikas noņemšanu par mazu SPA rituālu. Fantastisks līdzeklis. Jāsaka, ka arī cena balzama veida kosmētikas noņemšanas līdzeklim ir visai demokrātiska.
Sastāvs: Ethylhexyl Palmitate (Skin Conditioning Agent), Synthetic Wax (Binder/Emollient), PEG-20 Glyceryl Triisostearate (Skin Conditioning Agent), Olea Europaea Fruit Oil/Olea Europaea (Olive) Fruit Oil (Emollient), Butyrospermum Parkii Butter/Butyrospermum Parkii (Shea) Butter (Skin Conditioning Agent - Emollient), Caprylyl Glycol (Skin Conditioning Agent), Tocopherol (Antioxidant), Parfum/Fragrance (Fragrance), Aqua/Water (Solvent/Diluent), Linalool (Fragrance Ingredient), Limonene (Fragrance Ingredient), Helianthus Annuus Seed Oil/Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil (Emollient), Anthemis Nobilis Flower Extract (Natural Additive), Citric Acid (pH Adjuster).

Ļaunais:
Weleda Almond soothing cleansing lotion ir speciāli izstrādāts jutīgai ādai. Šis bagātīgs līdzeklis ir ļoti maigs, tas palīdz atjaunot ādas dabisko līdzsvaru. Mitrina ādu pateicoties mandeļu un plūmes kauliņu eļļam. Pirmais, kas mani ļoti pārsteidza, bija līdzekļa spēcīgā smarža. Tāda tīra mandeļu esence. Vai tiešām līdzeklim, kas domāts jutīgai ādai, ir pieļaujama tik spēcīga smarža? Nākošais pārsteigums mani sagaidīja, kad uzklāju attīrošo losjonu uz sejas. Sajutu vēsumiņu un kņudēšanu, kas raksturīga spirtam. Izlasīju sastāvu. Nu ja, spirts. Lai gan pēdējā laikā arvien vairāk saskaros ar spirtu kosmētikā, un, cik saprotu, dabisku, ar eļļām bagātinātu produktu, bez spirta nav iespējams (vai arī vienkārši grūti) saražot (savādāk sanāks kaut kas lipīgs un ķepīgs). Kopumā losjons labi šķīdina kosmētiku (uz acīm, protams, nelietoju) un nesausina ādu. Produktu uzreiz ārā nemetīšu, jo tas nav slikts, bet atkārtoti diez vai pirkšu. 
Sastāvs: Aqua, Prunus Amygdalus Dulcis Oil, Glyceryl Stearate SE, Alcohol, Prunus Domestica Seed Oil, Xanthan Gum, Lactic Acid. 

Neglītais:
Lush Ultrabland facial cleanser ir līdzeklis ar dabisku sastāvu (ja neskaita divus parabēnus saraksta beigās :D ). Ultra efektīvs, ultra maigs sejas attīrīšanas līdzeklis. Lush apgalvo, ka kosmētika turas uz sejas ilgu laiku, jo satur eļļas un vaskus (par šo gan es neesmu tik droša kā viņi). Un tieši bišu vasks ir maigākais produkts, kas spēj efektīvi notīrīt visu kosmētiku. Ar šo līdzekli man gadījās līdzīgs stāsts kā SkaistumaDienasGrāmatai, proti, līdzeklis bija noslāņojies. Man ne īpaši patīk Ultrabland smarža, taču, jāsaka, ka tā pilnībā atbilst dabiskam produktam (aizmirstam par tiem parabēniem). Smaržo pēc bišu vaska, tāda, nedaudz veca bišu vaska. Līdzekļa konsistence ir bieza, krēmīga, eļļaina. Produkts kūst pirkstos un samērā labi šķīdina kosmētiku (acu zonā man gan nepatīk lietot ko tādu, jo no skropstām ārā grūti dabūt). Man nepatīk fakts, ka līdzeklis nešķīst ūdenī, it kā jau loģiski, ka nešķīst, taču pēc lietošanas uz sejas paliek eļļaina kārtiņa. Uz ko tādu mana āda momentāli reaģē ar paplašinātām porām. Un pēc pāris regulāras lietošanas dienām ar melniem punktiem un pumpām. Īsāk sakot, es priecājos, ka produktam ir tik mazs tilpums.
Sastāvs: Almond Oil, Rose Water, Beeswax, Honey, Fresh Iris Extract, Glycerine, Rose Absolute, Tincture of Benzoin, Methylparaben, Propylparaben


Kur var nopirkt un cik maksā?
TheBodyShop kumelītes attīrošs sviestakrēms sejai TheBodyShop veikalos. Cena 17.07 € par 90 ml.
Weleda Almond soothing cleansing lotion Biotēkā, Rimi, LookFantastic. Cena ap 11 € par 75 ml.
Lush Ultrabland facial cleanser Lush veikalos. Cena ap 8.25 € par 45 g.

Kāda ir Jūsu pieredze ar šiem līdzekļiem? Kādi ir Jūsu mīļākie produkti no šiem ražotājiem?