Please scroll down for the english summary.

Sveikas, daiļās! No sākuma gribēju apvienot vienā rakstā Elemis Papaya Enzyme Peel, Olay Renergist un Gatineau Radiance Enhancing Gommage, bet sapratu, ka par Olay Renergist gribu uzrakstīt atsevišķi, par Gatineau viedoklis vēl īsti nav izveidojies, bet Elemis Papaya Enzyme Peel man gribas salīdzināt ar slaveno (un manis mīlēto) Dermalogica Gentle Cream Exfoliant. Ar to arī sākšu.


Elemis Papaya Enzyme Peel: Dabiski papajas un ananāsa enzīmi  mīkstina un attīra ādu. Šis unikālais neabrazīvais krēms satur 7 aktīvas vielas, kas atjauno un aizsargā ādu.
Aktīvas sastāvdaļas: papaja, ananāss, Porphyridium (vienšūnu aļģe), Pūšļu Fuks (es arī biju šokā par nosaukumu - tā ir brūnaļģe), piena proteīns, saulespuķu sēkliņu eļļa, E vitamīns.
Elemis pīlingam ir izteikti krēmīga konsistence un patīkama augļu (papajas) smarža. Uzklājot, āda jūtas kā ar biezu krēma kārtu - pabarota un mitrināta. Pa 15 minūtēm maska uz sejas izžūst, bet ādu nesavelk (kā to mēdz darīt mālu maskas). Uzreiz pēc noskalošanas efekts ir minimāls. Es teiktu, ka vienīgais, ko jūtu - āda kļūst mīkstāka un pavisam nedaudz gaišāka. Toties nākamajā rīta sejas izskatās daudz svaigāka un gludāka.  
Sastāvs:
Water (aqua), Propylene Glycol, Octyldodecanol, Glyceryl Stearate SE, Cetearyl Alcohol, Glycerin, Helianthus Annuus Seed Oil (sunflower), Ananas Sativus (Pineapple) Fruit Extract (pineapple), Papain, Xanthan Gum, Milk Protein (Lactis Proteinum) (lactis proteinum), Fucus Vesiculosus (Bladderwrack) Extract, Porphyridium Cruentum Extract, Maltodextrin, Fragrance (parfum), Tocopherol (Natural Vitamin E), Dichlorobenzyl Alcohol, Methylparaben, 2 Bromo 2 Nitropropane 3, Propylparaben, Disodium EDTA, Yellow 6 Aluminum Lake (CI 15985) (CI15985), Cinnamyl Alcohol, Citronellol, Geraniol.
Cena: ap 38 Eur par 50 ml.
Iegādāties var: FeelUnique, LookFantastic, ka arī skaistumkopšanas salonos Latvijā (par cenām gan neko nezinu).

Dermalogica Gentle Cream Exfoliant: Maigs neabrazīvs līdzeklis, kas aizvāc pelēcīgo ādas virsējo slāni un dramatiski uzlabo ādas struktūru. Alfa un Beta hidroksiskābes un dabīgie augļu enzīmi noņem atmirušas ādas šūnas un stimulē ādas atjaunošanas procesus. Nesatur mākslīgas krāsvielas vai smaržvielas
Dermalogica nesen mainīja maskas formulu. Maska kļuva nedaudz ķēpīgāka. Proti, agrāk tā bija standarta mālu maska (pēc konsistences), tagad maska ir vairāk plastiska, gumijota. Uzklājot uz ādas, it īpaši, ja uz ādas ir pumpas  vai skrāpējumi, maska nedaudz kož. Pēc 15 minūtēm maska sakalst un to ir pagrūti dabūt nost (es iesaku izmantot sūkli vai drāniņu). Uzreiz pēc noskalošanas āda ir ievērojami mīkstāka un gludāka. Poras ir sašaurinātas, sīkas krunciņas pazūd, ādas reljefs uzlabots. Man šķiet, ka šai maskai piemīt arī balinošas īpašības, it īpaši, ja to lieto divreiz nedēļā.
Sastāvs: Water (Aqua), Diatomaceous Earth, Butylene Glycol, C12-15 Alkyl Benzoate, Prunus Armeniaca (Apricot) Kernel Oil, Papain, Bromelain, Steareth-21, Steareth-2, Cetearyl Alcohol, Salicylic Acid, Sodium Magnesium Silicate, Lactic Acid, Sulfur, Aloe Barbadensis Leaf Extract, Centaurea Cyanus Flower Extract, Citrus Medica Limonium (Lemon) Fruit Extract, Citrus Aurantium Dulcis (Orange) Flower Extract, Chamomilla Recutita (Matricaria) Flower Extract, Polysorbate 80, Disodium EDTA, Benzyl PCA, Phenoxyethanol, Linalool, Lavandula Angustifolia (Lavender) Oil, Titanium Dioxide (CI 77891). 
Cena: ap 48 Eur par 75 ml (es jau vienreiz rakstīju, ka ar katru reizi šis produkts paliek arvien dārgāks).
Iegārāties var: LookFantastic, JerseyBeautyCompany

Elemis maska (no kreisās) un Dermalogica (no labās puses). 


Ja salīdzina Elemis Papaya Enzyme Peel ar Dermalogica Gentle Cream Exfoliant, jāsaka, ka katram produktam ir savas priekšrocības un trūkumi. Pašas procedūras laikā Elemis produkts noteikti ir patīkamāks (jauka smarža un nekādas velkošas sajūtas, Dermalogica sastāvā ir māli, kas ļauj sevi manīt). Taču Gentle Creamy Exfoliant var klāt ādai ap acīm - kas, manuprāt, ir ļoti liels pluss. Arī efekts pēc maskas lietošanas Dermalogica gadījumā ir momentāns un, manuprāt, vairāk izteikts. Ja gribas ādu savest kārtībā pirms kāda pasākuma, Elemis nebūs labāka izvēle.

Iepriekšējais raksts par pīlingiem: šeit.

English summary:
Hello Gorgeous! I am going to compare two very popular non-granular exfoliating masks: Elemis Papaya Enzyme Peel and Dermalogica Gentle Cream Exfoliant. 
Elemis peel is a thick creamy mask which feels very luxurious on the skin. It also smells so delicious (papaya and pineapple). It dries after 15 mins, but without any discomfort feeling. After washing off the mask I only feel that my skin became softer and a little bit lighter. The best result appears on the next morning. My skin become smoother and texture is refined. 
Dermalogica mask feels like a typical clay mask. It can tingle a little bit during it is taking an action. It dries out after 15 mins and behave like a clay mask. It is tricky to remove (I suggest to use a sponge or a cloth). But effect is brillinat! My skin is much brighter and softer, fine lines reduced, texture is refined, pores are tightened. Very inportant fact (at least to me) that Dermalodica mask may be applied on the under eyes area.
So if I need to compare both products I would say thay I prefer Elemis during 15 minutes of action and effect by Dermalogica.