trešdiena, 2014. gada 30. jūlijs

Ādas kopšana - viens rīts un viens vakars

Sveikas, daiļās! Jau ne pirmo reizi domāju, ka vajadzētu piedalīties Santas tagā par ādas kopšanu bildēs (bez aprakstiem). Te būs mans kosmētiskais rīts: (neliela piebilde - spf 30 lietoju, ja zinu, ka kādu laiciņu uzturēšos saulē. Tādās dienās nelietoju Decleor produktus, proti, mitrinātājus)


Un vakars (atkal piebilde - Avene skābju masku nelietoju katru vakaru) :


Šeit ir Zandas un Scentivory rīts un vakars.

pirmdiena, 2014. gada 28. jūlijs

Vasaras Must Have - China Glaze OMG nagu lakas

Sveikas, daiļās! Nesen atsāku lakot nagus un pēc ilga pārtraukuma ieskatījos savā nagu laku kastē. Īpaši priecīga biju par jau aizmirstām 2009. gada China Glaze hologrāfiskam nagu lakām no OMG kolekcijas (pirms es kļuvu par kosmētikas maniaku, esmu bijusi nagu laku maniaks ar stāžu). Tumšos gada laikos šīs nagu lakas ne ar ko neizceļas, ja nu vienīgi ar savu "noturību". Vai jūs zināt vēl kādu nagu laku, kas turas uz nagiem knapi vienu dienu? Taču vasaras saulītē, šis skaistules atplaukst un izrāda visu savu krāšņumu. Man ir trīs toņi: ceriņu - BFF, rozā - TMI, zelta - GR8. 
No maniem toņiem BFF ir visbagātīgākais hologrāfiskais efekts, tad seko GR8. TMI vizuļo pieticīgāk, taču izskatās apburoši. Ja ir vēlme iegādāties OMG lakas, iesaku meklēt ebay. Tālāk - tikai bildes.

BFF:







TMI:





GR8:





Kā jums patīk OMG? Un varbūt vara ieteikt citas tikpat fascinējošas nagu lakas, bet ar labāku noturību?

ceturtdiena, 2014. gada 24. jūlijs

Jūlija smaržu paraudziņu lietus

Sveikas, daiļās! Lai blogs nekļūtu par sample hunter sapni, izdomāju reizi mēnesī (ja sanāks) taisīt apkopojumu ar pieejamiem paraudziņiem. No šiem zīmoliem iepriekš paraudziņus neesmu sūtījusi, tāpēc nezinu cik ātri atnāks (un vai vispār atnāks). Bet, ja nemēģināsi - nezināsi. Šobrīd pieejami:

Boss Ma Vie, lai pieteiktos paraudziņam klikšķini uz zemāk esošu linku un aizpildi visus laukumus. Pasta indeksa vietā rakstam tikai ciparus (bez LV burtiem).
http://www.fragrances.hugoboss.com/en/women/boss/ma-vie-pour-femme/get-free-sample/


Boss Bottled (vīriešu), lai pieteiktos paraudziņam klikšķini uz zemāk esošu linku un aizpildi visus laukumus. Pasta indeksa vietā rakstam tikai ciparus (bez LV burtiem).

http://www.fragrances.hugoboss.com/en/men/boss/bottled/get-free-sample/

Hugo Man (vīriešu), lai pieteiktos paraudziņam klikšķini uz zemāk esošu linku un aizpildi visus laukumus. Pasta indeksa vietā rakstam tikai ciparus (bez LV burtiem).
http://www.fragrances.hugoboss.com/en/men/hugo/man/get-free-sample/


Victorinox Swiss Army Victoria (sieviešu), lai pieteiktos paraudziņam klikšķini uz zemāk esošu linku un aizpildi visus laukumus. Man parādījās vēl viens lauciņš ar jautājumu kā sauca zīmola dibinātāja māti. Atbilde - Victoria
http://www.victorinox.com/ch/product/Fragrances/Category/Discover-Swiss-Army/Swiss-Army-Collection/Victoria/Swiss-Army-Victoria-Eau-de-Toilette-100ml-3-4-oz-Spray/40629

Victorinox Swiss Army Forest (vīriešu), lai pieteiktos paraudziņam klikšķini uz zemāk esošu linku un aizpildi visus laukumus. Man parādījās vēl viens lauciņš ar jautājumu no kā taisīts smaržu korķītis. Atbilde - Wood

http://www.victorinox.com/ch/product/Fragrances/Category/Discover-Swiss-Army/Swiss-Army-Collection/Forest/Swiss-Army-Forest-Eau-de-Toilette-100ml-3-4oz-Spray/40754

Paco Rabanne Million (gan vīriešu, gan sieviešu), lai pieteiktos paraudziņam klikšķini uz zemāk esošu linku un aizpildi visus laukumus.


http://info.pacorabanne.co.uk/public/signup.jsp

Jā kāds palaida garām, vēl ir pieejami:
Calvin Klein Beauty
Escada Joyful

Lai jums jauka, smaržu pilna diena :)

otrdiena, 2014. gada 22. jūlijs

Nesportiskas meitenes sporta dienasgrāmata - Reload.

Sveikas, daiļās! Kā jau var noprast no nosaukuma, esmu atsākusi savas sporta gaitas :) Pašai liels prieks. Ceru, ka šoreiz viss izdosies un veiksmīgi sasniegšu savu mērķi - 5 km. Pie reizes ceru arī nedaudz uzlabot savas aprises. Nē, par resnu sevi neuzskatu, bet zinu, ka mans ideālais svars ir ap 60 kg, nevis šī brīža 65 (drusku mazāk, bet nu ko tur). Ja kādu interesē, esmu 170 cm gara. Savu ideālo svaru neizdomāju pati, bet gan noskaidroju pie ķermeņa speciālista. Turpat noskaidroju, ka man nav celulīta (juhū!), toties ir ūdens aizture.
Šoreiz nerakstīšu par katru konkrētu dienu, bet īsumā pastāstīšu kas un kā (ja nu kāda grib atskaiti par katru dienu, dodiet ziņu, es ņemšu vērā). Šeit būs tas, ko paspēju sarakstīt pirms mani pārņēma vispasaules slinkums:

1. diena: sāku savu programmu no sākuma, jo ilgu laiku (dēļ savainotas potītes) nevarēju sportot, un pirms tam nostrādātā nedēļa jau ir palaista vējā. Taču, jāsaka, ka skriet bija daudz vieglāk, nekā 1. reizē. Jūtos labi :)

2. diena: bija tāāāds slinkums! Bet, saņēmos un noskrēju šodienas gabalu :) Mājās atcerējos, ka agrāk taču arī taisīju stiepšanās vingrinājumus (es taču negribu apjomīgus muskuļus uzaudzēt), izvilku savu pelēko paklājiņu un pastiepu savus locekļus. Man patīk stiepšanas :) Tik forši!

3.diena: man ir kāda veselības problēma, kuras dēļ nepieciešams sekot līdzi kā notiek vielmaiņas procesi organismā. Jau pēc otrās skriešanas reizes redzu, ka organisms strādā savādāk un turpina dedzināt kalorijas ne tikai treniņa laikā, bet arī pēc tā (pat vēl nākamajā rītā)! Tas dod lielisku stimulu. Vakarā bija ļoti skaists laiks, bildi ielieku Instagramā (mans niks - sugarcamille). Tiem, kas neredzēja:


Noskrēju savu gabalu ar baudu.

4.diena: šodien bija traks lietus! Tāpēc bija slapji un pagrūti elpot, bet es esmu mērķtiecīga! Bija grūti, bet es to paveicu :)

Pēc ceturtās dienas kaut kā bija slinkums katru dienu rakstīt. (Vēlreiz - ja ir interese - sakiet). Konstatēju, ka programmā, kuru es izmantoju ir tikai 3 dienas katrai nedēļai (acīmredzot, nav paredzēts ikdienas treniņš), tāpēc es katru dienu atkārtoju. Rezultātā sanāk katrai treniņa nedēļai 6 dienas. Vakar noskrēju 3. nedēļas 1. dienu un bija pasmagi, jo no kāpura par taureni pārvērtības nav tik ātras :) Bet viss ir forši un es jūtos labi! Kā arī esmu zaudējusi gandrīz 1 kg svara :) Jūhū!

Mazliet par uzturu. Man gadījās daži visai forši atklājumi:

   
"Lauku tējas" (nopērkamas Maximā) ir ražotas Latvijā no organiskās lauksaimniecības augiem. Man ļoti iepatikās "Anna" un "Zelta Sapnis". Pēc skrējiena un dušas, pirms naktsmiega Zelta Sapnis ir īsta bauda. Tējas sastāvā ir vīgrieze, kaķumētra, virši, mārsilis, rudzupuķe, kliņģerīte, baldriāns. Tēja palīdz atslābināties pēc sporta nodarbības. "Annai" ir organismu attīrošās īpašības un fantastisks bērzu aromāts. Pavisam nejauši veikala plauktā pamanīju Hanzas maiznīcas "Fitnesa maizi" ar pazeminātu ogļhidrātu daudzumu. Man, kā cilvēkam, kas cenšas samazināt ogļhidrātu daudzumu uzturā (saprāta robežās, ar low-carb neaizraujos), vēl viens atklājums.

svētdiena, 2014. gada 20. jūlijs

Artdeco Art Couture nagu lakas #637 un #677

Sveikas, daiļās! Nesen Artdeco zīmolam parādījās jaunas nagu lakas Art Couture Nail Lacquer* ar super vinila spīduma efektu. Es izvēlējos klasiskos toņus: 677 Couture Love un 637 Couture Happy Pink.


Nagu lakas iepakojumi ar noņemamu vāciņu un skrūvējamu korķīti aizdomīgi atgādina Chanel zīmola iepakojumus. Taču tie bez šaubām izskatās ļoti solīdi un skaisti.


Nagu lakas viegli klājas. Otiņa ir ļoti ērta. Principā, pietiek pat ar vienu kārtu, lai iegūtu vienmērīgu necaurspīdīgu klājumu, bet es (vairāk pieraduma pēc) uzklāju divas kārtas. Nagu laka ātri žūst un pat bez virskārtas ir ļoti spīdīga un saglabā savu spīdumu vairākas dienas.  

#637 Couture Happy Pink ir neona rozā tonis ar siltu koraļļu apakštoni:


#677 Couture Love ir klasisks sarkans:


Ar rozā nagu laku nostaigāju četras dienas (sarkano tikai vakar uzklāju, tāpēc komentēt nevarēšu). Pēdējās dienas beigās pamanīju, ka galiņos nagu laka sāk pazust (paliek plānāka, caurspīdīga), taču ne plaisāt. 
Ko lai saka? Kārtējais lielisks jaunums no Artdeco :)

Iegādāties var: Drogas, Douglas, Debenhams (īsāk sakot, visos kosmētikas veikalos, kuru nosaukums sākas ar "D"). Cena ap 9 Eur.

* Liels paldies Artdeco par iespēju izmēģināt rakstā minētos produktus (uzreiz atrunāšos, ka šis fakts nekādā veidā neietekmēja manu viedokli un atsauksmi).
 

piektdiena, 2014. gada 18. jūlijs

Calvin Klein Beauty smaržu paraudziņš par brīvu

Sveikas, daiļās! Kārtējā iespēja pasūtīt smaržu paraudziņu par brīvu :) Šoreiz Calvin Klein Beauty:



Lai dabūtu paraudziņu spied šeit.

ceturtdiena, 2014. gada 17. jūlijs

Davines Naturaltech Energizing šampūns un gels - atsauksme

Sveikas, daiļās! Šodien pastāstīšu par lieliskiem atklājumiem matu kopšanas jomā - Davines produktiem. Mazliet par zīmolu: Davines aizsākumi ir meklējami 1983 gadā Parmā, Itālijā. Darbība sākās pētniecības laboratorijā, kas ražoja augsto plauktu produktus priekš vairākām atpazīstamām kompānijām. Pēc desmit pieredzes pilniem gadiem Davines sāka ražot sava zīmola matu kopšanas produktus ekskluzīvi priekš skaistumkopšanas saloniem. Šodien Davines ir plaši atpazīstams SPA zīmols un tas piedāvā savu produkciju 75 pasaules valstīs.
Naturaltech sērija sastāv no produktiem, kas domāti, lai atrisinātu visizplatītākās galvas ādas un matu problēmas.   


Davines Naturaltech Energizing vitamīnu šampūns matu enerģijas atgūšanai un augšanai. Šampūns attīra matus un stimulē galvas ādas mikro-cirkulāciju, sekmē toksīnu izvadīšanu. Atdzīvina vājus, smalkus matus ar tendenci uz izkrišanu. Sastāvā esošs Phytoceuticals no kofeīna palielina mikro- cirkulāciju un stimulē vielu apmaiņu galvas ādas šūniņās. Beta-glukāns - polisaharīds stiprina imūnsistēmu. Sirtuīni - olbaltumvielās ar stipru antioksidējošu un pret novecošanas iedarbību stiprina un tonizē galvas ādu. Ingvera, melnu piparu un kanēļa ēteriskām eļļām piemīt stimulējoša iedarbība. Šampūnam ir pH 5.5.
Ja man teiktu, ka jāizvēlās tikai viens šampūns, kuru drīkstēšu lietot visu turpmāko mūžu, es izvēlētos Davines Energizing šampūnu. Vai atceraties Herbal Essences šampūna reklāmu, kur sieviete dušā kliedza "Jā! Jā! Jā"? Tieši tādas pašas sajūtas pārņem mani, lietojot Energizing šampūnu. Sākšu ar to, ka Davines iepakojumi ir nepārspējami. Tie ir ļoti interesanti un neierasti (man pat gribētos teikt - stilīgi). Šampūns ir vidēji biezas gelveida konsistences. Sastāvā nav sulfāti, tāpēc tas gandrīz neputo, taču matus un galvas ādu izmazgā ļoti labi. Smarža ir ļoti neparasta, man asociējas ar Coca Cola, kas taisīta uz zāļu ekstraktu bāzes (es noteikti jūtu arī piparmētras). Līdzekli vajag iemasēt mitros matos un atstāt iedarboties uz dažām minūtēm. Un te sākas brīnumi...Ēteriskās eļļas patīkami kņudina galvas ādu, piparmētras atvēsina. Īsāk sakot - vasaras must have produkts. Mati pēc šampūna lietošanas neatšķiras ne ar kādām brīnumainām īpašībām, taču tās izjūtās, o jā, neaizmirstamas.
Sastāvs: Aqua (Water), Sodium Lauroyl Methyl Isethionate, Sodium Olivamphoacetate, Sodium Lauroyl Sarcosinate, Polysorbate 20, Caffeine, Acrylates, C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Mentha Piperita Oil (Peppermint), Coco-Glucoside, Glyceryl Oleate, Eucalyptus Globulus Leaf Oil, Hydrolyzed Myrtus Communis Leaf Extract, Sodium Carboxymethyl Betaglucan, Polyquaternium-10, Sodium Hydroxide, Sodium Benzoate, Benzyl Alcohol, Trisodium Ethylenediamine Disuccinate, Disodium EDTA, Limonene, Eugenol, Linalool, Fragrance, Cl 17200 (Red 33), Cl 19140 (Yellow 5)

Energizing Gel - stimulējoša, atjaunojoša un spēcinoša želeja galvas ādai un trausliem, plāniem matiem. Produkta apraksts gandrīz pilnībā sakrīt ar šampūna aprakstu, tāpēc to nedublēšu. Iepakojumā ir caurspīdīga želeja (pēc konsistences atgādina matu fiksācijas želeju). Gels ir jāklāj mitros, ar dvieli nosusinātos matos. Un te atkal sākas brīnumi. Želejas atvēsinošais efekts ir vēl stiprāks par šampūna izraisīto. Patīkams vēsumiņš saglabājas uz galvas ādas vismaz minūtes 15. Man ļoti patīk, ka želeja nav lipīga un nesaķepina matus (pat nemaz).
Sastāvs: Water (Aqua, Eau), Alcohol Denat., Polysorbate 20, Caffeine, Acrylates/C10 30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Menthol, Eucalyptus Globulus Leaf Oil, Hydrolyzed Myrtus Communis Leaf Extract, Sodium Carboxymethylbetaglucan, Disodium EDTA, Benzyl Benzoate, Cinnamal, Phenoxyethanol, Ethylhexylglycerin, Eugenol, Linalool, Limonene, Aminomethyl Propanol, Fragrance
 
Godīgi sakot, dižu efektu no šādiem līdzekļiem es negaidu, jo, ja mati sāk pastiprināti krist ārā, tad ir jāmeklē cēlonis un ar šampūnu to diez vai varēs novērst. Taču teikšu, ka pēc mēneša pamanīju, ka mati sāka krist ārā nedaudz mazāk. Un nepārspējamas sajūtas lietošanas laikā noteikti ir jāizbauda uz savas ādas :) 
Kopumā - abi līdzekļi man ļoti, ļoti, ļoti patika. Jau sastādīju Davines vēlmju sarakstu :)
 
Produktus var iegādāties veikalā Salon Line, MedicinasPreces.lv, Cosmetic.lv, BeautyLine.lv, BeautyPro.lv. Cenas: šapmūns - līdz 12 Eur par 250ml, gels - līdz 20 Eur par 150 ml.

Vai esat mēģinājušas kaut ko no Davines klāsta? Kādas atsauksmes?

otrdiena, 2014. gada 15. jūlijs

Iedegums burciņā, jeb atsauksme par Rimmel Sun Shimmer Instant Tan

Sveikas, daiļās! Ir vasaras vidus un staigāt ar baltām ekstremitātēm galīgi negribās, taču es neesmu no tām, kam patīk stundām ilgi gozēties karstā saulē, vai cepināties solārijā. Porcelāna balta sejas āda man ļoti patīk, taču kājas gan gribētos brūnākas. Ko darīt? Salasoties labas atsauksmes ārzemju blogos, izdomāju pamēģināt mākslīgo iedegumu - Rimmel Sun Shimmer Instant Tan.


Ļoti noturīgs vieglas tekstūras gels nodrošina dabiska izskata iedegumu. Ūdensnoturīgs, nenonāk uz drēbēm, taču viegli nomazgājas ar ziepēm + ūdeni. Viegli klājas un ātri žūst. Noturība līdz pat 24 stundām. Tonis Light nodrošina saules noskūpstītas ādas efektu.
Sākšu ar to, ka mana iepriekšējā pieredze ar mākslīgo iedegumu nebija īpaši pozitīva. Visi mēģinātie līdzekļi (tiesa gan no Drogu klāsta) veidoja "oranža leoparda", nevis "saules noskūpstītas ādas" efektu. Taču par šo līdzekli bija TIK daudz labas atsauksmes, ka nenoturējos un nopirku. Un ne brīdi nenožēloju. Produktam ir ērts iepakojums. Nekas ārā netek un apkārt nesmērējas. Iekšā ir brūns/konjaka krāsas gels, kas viegli izlīdzinās uz ādas un ātri žūst, taču ne zibenīgi, tāpēc produktu var mierīgi izsmērēt, nebaidoties no "leoparda". Produktam ir neuzbāzīga ziepjaini/pūderīga smarža, kas nav jūtama uz ādas.


Es izvēlējos pašu gaišāko toni (light), jo esmu lasījusi, ka medium ir jau krietni tumšāks. Kad gels ir izlīdzināts uz ādas veidojas ļoti dabiska izskata iedegums. Ja ir vēlme, var klāt vēl vienu kārtu, taču karstā laikā šis variants var kļūt nedaudz lipīgs. Efekts uz ādas:


(tīra āda / ar Rimmel Sun Shimmer).
Ir rakstīts, ka produktu var lietot arī uz sejas, taču to es neesmu mēģinājusi. Iedeguma efekts paliek uz ādas visas dienas garumā un vakarā viegli nomazgājas ar dušas želeju. 
Īsāk sakot, šis ir lielisks produkts par budžetam draudzīgu cenu.

Sastāvs: AQUA/WATER/EAU, GLYCERIN, HYDROGENATED POLYISOBUTENE, POLYSORBATE 20, TRIETHANOLAMINE, ALPHA-ISOMETHYL IONONE, BHT, CAPRYLYL GLYCOL, CARBOMER, CITRONELLOL, COUMARIN, EDTA, GERANIOL, HYDROXYCITRONELLAL, ISOEUGENOL, LIMONENE, LINALOOL, PHENOXYETHANOL, PARFUM/FRAGRANCE, ACID RED 27 (CI 16185), FD&C BLUE N°1 (CI 42090), FD&C RED N°4 (CI 14700), FD&C YELLOW N°5 (CI 19140)

Iegādāties var: asos, feelunique. Cena ap 10 Eur.

sestdiena, 2014. gada 12. jūlijs

Kosmētika ceļojumā (sejas un ķermeņa kopšana)

Sveikas, daiļās! Man ļoti patīk lasīt "ceļojumu kosmētikas" rakstus, jo tajos var atrast īstas ceļojumam draudzīgas pērles. Kā jau minēju, pati nesen izbaudīju īsu atvaļinājumu ārzemēs un nodomāju atrādīt savu kopjošās kosmētikas maciņu (par dekoratīvo kosmētiku būs atsevišķs ieraksts). Ceļojums izdevies karsts un saulains, tāpēc ir daudz līdzekļi, kas domāti tieši aizsardzībai no kaitīga UV starojuma.


La Roche-Posay Cicaplast lūpu balzams ir vienkārši apbrīnojams, jo tas spēj savest kārtībā pat visdrausmīgākās lūpas īsā laikā (liels paldies Santai par ideju iegādāties šo līdzekli). Kā jau parasti ceļojuma somā negribas stiept līdzi vairākus līdzekļus sejas mazgāšanai, tāpēc paņēmu pārbaudītu vērtību - Avene Extremely Gentle Cleanser. Tas labi noņem kosmētiku un netīrumus no sejas, nesausinot ādu (var lietot arī bez ūdens). Vakarā lietoju divreiz. Pirmā reize, lai noņemtu kosmētiku, otrā - lai attīrītu poras. La Roche-Posay Antihelios XL Anti Shine (ar SPF 50+) pasargā ādu pat vistrakākajā saulē un labi sader ar taukainu ādu. Neveido maskas vai smaguma sajūtu uz sejas, taču mitrināšanas no viņa nav nekādas (man apakšā tomēr prasījās mitrinošais krēms). Avene Cleanance Sun Care (ar SPF 30). Šis līdzeklis ir vispār ideāls. Vasarā pilnībā aizstāj mitrinošo krēmu, neaizsprosto poras, ir komfortabls uz ādas. Žēl, ka nav pieejams tāds pats ar SPF 50. Decleor  līdzekļi: Aromaessence Ylang Ylang Purifying Serum, Aroma Purete Shine Control Oxygenating fluid, Aroma Night Ylang Ylang Purifying Night Balm. Jā! Jā! Jā! Es jau biju aizmirsusi cik forši ir Decleor produkti. Visa Decleor zīmola filozofija, aromāti, tekstūras, izjūtas. Īsts SPA rituāls. Visi līdzekļi ir lieliski, par tiem noteikti pastāstīšu plašāk tuvākajā laikā. Joico Moisture Recovery šampūns. Paņēmu līdzi, tāpēc, ka mājās bija šis mini iepakojums (ko iegādājos pēc Baibas slavinošas atsauksmes). Kondicionierus nelietoju, jo ar tiem mani smalki mati paliek smagi un ātri taukojas, taču bez papildus mitrināšanas mati mēdz būt ļoti sausi. Šis šampūns atrisina problēmas. Labi puto, labi smaržo, labi attīra matus, mitrina. Sakārojās izmēģināt vēl kaut ko no Joico. La Roche-Posay Cicaplast roku krēms, ko nopirku pēc kādas kolēģes rekomendācijas (kā arī šis bija vienīgas krēms mājās, kas nebija iepakots metāla tūbiņā). Kārtējais lielisks produkts. Labi mitrina un atjauno roku ādu. Pirmajā vakarā attapos, ka nepaņēmu pēdu krēmu, bet pēc tā dikti prasījās. Palīgā nāca roku krēms un mierīgi tika galā ar uzdevumu :) Izskatās, ka LRP Cicaplast sērija ir uzmanības vērta. Mazulītis Avene Sun Care Sensitive Zones Stick (ar SPF 50+) ir ļoti ērts nēsāšanai līdzi somiņā, lai dienas laikā atjaunotu aizsardzību uz jutīgām zonām (vaigu galiem un deguna). Kā arī ļoti aktīvi lietoju uz vīra, jo krēms ar SPF 50+ viņam ir morāla trauma, tāpēc uz visas sejas viņš lietoja SPF 30, bet uz potenciāli bīstamām zonām, šo zīmuli. Tikko sapratu, ka nenobildēju ķermeņa pieniņus no Garnier Ambre Solaire sērijas (ar SPF 10 un SPF 50+). Abi līdzekļi tiek atkārtoti pirkti katru vasaru. Uz pleciem smērēju SPF 50+, bet uz pārējā ķermeņa SPF10 (mazliet iedegumu taču arī gribas iegūt), vai arī jaucu abus kopā.
Kādi ir jūsu must have ceļojumu laikā?

piektdiena, 2014. gada 11. jūlijs

Kārtējais Escada smaržu paraudziņš par brīvu

Sveikas, daiļās! Sen blogā nav bijusi haļava no interneta plašumiem (ļoti atvainojos par savu valodu). Ir iespēja pasūtīt Escada Joyful smaržu paraudziņu absolītu par brīvu šeit. Lai iegūtu paraudziņu labajā pusē spied uz GET YOUR SAMPLE pogas. Aizpildi visus laukus (tikai pildot postcode norādi tikai ciparus, bez LV burtiem, savādāk manu kodu neņema pretī). Parādīsies uzraksts "Thank you for your order. Your ESCADA Joyful sample will be sent shortly". Atliek tikai gaidīt :) Pagājušajā reizē sagaidīju paraudziņu 3 nedēļu laikā.

ceturtdiena, 2014. gada 10. jūlijs

Ārzemju (un ne tikai) pirkumi

Sveikas, daiļās! Tikko atgriezos no visai spontānā ceļojuma, kur izdevās arī veltīt neilgu laiciņu skaistumlietu šopingam :) Tiku beauty junkie Mekā - Sephorā, kā arī veikalā Hebe (kas ir alternatīva mūsu Drogām).
Pirkumi:


Ak jā, piemirsu pieminēt, ka biju Polijas pilsētas Gdaņskas apkaimē. Jāsaka, ka Polijas Sephorā (diemžēl/par laimi) nav ne NARS, ne arī Urban Decay, tāpēc pirkuma summa bija saldinoši neliela. Pirkumi: Batiste sausais šampūns ar ķiršu aromātu. Es dievinu Batiste šampūnus. Labākie sausie šampūni gan apjomam, gan otrās dienas matu atsvaidzināšanai. Turklāt bija atlaides un šis brīnums maksāja tikai 3 eur, es vienkārši nevarēju nepaņemt. Nesen (te) jau jūsmoju par Sephora dušas želejām, tāpēc paņēmu vēl vienu ar zaļās tējas aromātu. Pirms brauciena iegādājos Bourjois nagu lakas noņemšanas verķīti (tas gan bildēties negribēja un kaut kur paslēpās) un līdzekļa ideja man ļoti patika, taču izpildījums mazliet (cik nu es varu spriest no vienas lietošanas reizes) pieklibo. Izdomāju pamēģināt arī Sephora Express Nail Polish Remover (par kuru esmu lasījusi ļoti daudz labas atsauksmes). Benefit POREfessional praimeris ir visu laiku labākā kosmētikas bāze. Man bija mini versija, kurā iemīlējos jau no pirmās izmēģināšanas reizes. Tāpēc, ieraugot Benefit stendu, bāze uzreiz aizceļoja groziņā. Sephora Rouge Infusion lip stain/gloss. Godīgi sakot, es gribēju vienu citu preci no Sephora bagātīgā lūpu produktu klāsta, bet tas Eiropā vēl nav pieejams :( Tāpēc paņēmu šo. Hebe veikalā uzkāros pie Revlon stenda. Ilgi un dikti pētīju lūpu krāsa zīmuļu formā (Clinique Chubby Stick analogi). Taču nesen jau pasūtīju vienu toni no ārzemēm (kas vēl līdz man nav ticis), toni īsti neatcerējos un 2 vienādi man nav vajadzīgi. Beigās, tomēr atradu sev tīkamu toni, nodomāju, ka, ja nu kas, varēšu kādam uzdāvināt. Taču, izvēlētais tonis bija izpirkts! Bija palicis tikai testeris. Škrobe. Bet blakus esošajā Bourjois stendā pamanīju līdzīgu produktu -  Color Boost  zīmuļus. Man ir vājība uz sarkaniem toņiem. Man noteikti vajadzēja vēl vienu :D Netālu no kases atradu arī Carmex lūpu balzamus. SPF15 un piparmētru aromāts. Kas vēl vajadzīgs vasarai? Jūs vēl lasāt? Ja atbilde ir pozitīva, tad nākošā porcija:


Jāsaka, ka visi šie labumi vēl nav mēģināti. Dior Addict Lip Glow. Šo balzamu saņēmu dāvanā (pasen) un atdzīšos, jā, vēl neesmu izmēģinājusi. Piedod, Anna, man kauns :( La Roche-Posay Hydreane Legere - kārtējā cerība uz Avene Hydrance Optimale Light labu analogu. Essence 3D nagu lakas. Izskatās burvīgas. BareMinerals Lash Domination tuša. Jaunums no Bare Minerals. Ja kāda atceras, man ļoti patīk viņu Flawless Definition Volumizing tuša (atsauksme šeit), tāpēc uz šo jaunumu ir liktas lielas cerības. Bourjois 1 seconde Volume tuša. Vēl viena apjoma tuša. Kā gan es bez tās iztiktu? Artdeco jaunas nagu lakas, kuras nesen rādīju Instagram (ja kas, mans niks sugarcamille). Nagi savesti kārtībā, drīz atrādīšu ne tikai pudelītes :) Rimmel Sun Shimmer Instant Tan. Šo gan jau paspēju izmēģināt un jāsaka, ka ir lielisks! Tonis skaists zeltains, ātri izžūst, neatstāj traipus. Drīz atrādīšu rezultātu :)

Kādi ir jūsu pēdējā laika pirkumi?

ceturtdiena, 2014. gada 3. jūlijs

Ādas kopšana avārijas gadījumos - apdegumi, kairinājums, (arī saspaidītas pumpas)

Sveikas, daiļās! Vasara vairs nav aiz kalniem (vismaz, pēc sinoptiķu solījumiem). Mana āda karstā laikā paliek taukaina, kā rezultātā veidojas melnie punkti, pumpas un vēlme to visu saspaidīt. Vasarā arī gribas mazliet izbaudīt sauli un gadās arī pārsauļoties. Telpās bieži vien ir kondicionēts gaiss, no kura liela daļa cilvēku dabū iesnas. Tāpēc šodien es pastāstīšu par maniem SOS līdzekļiem, kas palīdz tikt galā ar dažādām vasaras (un ne tikai vasaras) ādas problēmām.


Avene Cicalfete Repair Cream - apvieno sevī atjaunojošas un antibakteriālas īpašības. Sucralfate (nevaru atrast tulkojumu) ātri atjauno ādu pēc brūcēm. Vara sulfāts, Cinka sulfāts un cinka oksīds palīdz cīnīties ar nelabvēlīgu mikrofloru. Termālais ūdens nomierina ādu un sekmē tās atjaunošanu. Var lietot uz brūcēm, ekzēmas, tulznām un pēc lāzeroperācijām. Metāla tūbiņā ir balta bieza un patrekna ziede, kas, brīnumainā kārtā ātri iesūcas, neatstājot pēdas. Jāsaka, ka šis ir vislabākais līdzeklis, kas atjauno ādu pēc brūcēm (skrāpējumiem, nobrāzumiem, saspaidītām pumpām). Uz manas ādas viegli veidojas mini zilas rētiņas, kas iet nost ļoti ilgi, bet, lietojot šo līdzekli, viss dzīst daudzreiz ātrāk un rētiņas neveidojas. Kā es agrāk varēju dzīvot bez šī krēma?
Sastāvs: Avene Aqua, Caprylic/Capric Triglyceride, Paraffinum Liquidum, Glycerin, Hydrogenated Vegetable Oil, Zinc Oxide, Propylene Glycol, Polyglyceryl-2 Sesquiisostearate, PEG-22/Dodecyl Glycol Copolymer, Aluminum Sucrose Octasulfate, Aluminium Stearate, Cera Alba, Copper Sulfate, Magnesium Stearate, Magnesium Sulfate, Cera Microcristallina, Zinc Sulfate.
Iegādāties var: Latvijas aptiekās, Stockmann, cocooncenter, feelunique, escentual. Cena: 7.50 - 10 Eur par 40 ml.

La Roche-Posay Serozinc - izsmidzināmais cinka sulfāta šķīdums. Atjauno ādu pēc nobrāzumiem, skuvekļu griezumiem, kontrolē pārmērīgu ādas tauku izdalīšanu, palīdz kopt bērnu dupšus :) Zinu, ka daudzas dāmas lieto Serozinc kā parasto izsmidzināmo ūdeni un tas saka, ka īpaši neatšķiras no citiem līdzekļiem, taču maksā dārgāk. Priekš manis Serozinc ir kā vieglāka, izsmidzināma Avene Cicalfete krēma versija, kas papildus matē taukainu ādu un mazina iekaisumus, tāpēc lietoju līdzekli tikai no rītiem, pirms dienas krēma. Līdzeklim ir lielisks ļoti smalks izsmidzinātājs.
Sastāvs: Aqua, Sodium Chloride, Zinc Sulfate.
Iegādāties var: cocooncenter. Cena 6.50 Eur par 150 ml.

Bepanthen krēms ar dekspantenolu, kas piedalās gan ādas veidošanā, gan atjaunošanā. Paredzēts saules apdegumu, vieglu apdegumu un iekaisušas, bet ne bojātas ādas ārstēšanai. Ko lai saka? Bepanthen krēms ir tik tiešām ir vislabākais līdzeklis ādas atjaunošanai pēc saules apdegumiem. Patīkami atvēsina ādu, atvieglo sāpēs un mazina niezi.
Sastāvs: Dexpanthenol, Pantolacton, 2-phenoxyethanol, Amphisol K, Alcohol Cetyl, Alcohol Stearyl, Adeps Lanae, Isopropyl Myristas, Propylenglycol, Aqua Purif.
Iegādāties var: Latvijas aptiekās. Cena 4.70 Eur par 30g.

Kalendula ziede ar kliņģerītes tinktūru. Ziedei piemīt pretiekaisuma, antibakteriālās, brūces dziedējošas īpašības. Kalendulas ziede ir mana deguna glābiņš ilgstošu iesnu gadījumā (kad deguns ir sarkans un sūrst, bet bez kārtējās salvetes neiztikt). Pati par sevi ziede ir ļoti trekna, taču tās efekts ir apbrīnojams. Sakairināta āda momentāni nomierinās, sāpēs mazinās. Pateicoties vazelīnam sastāvā arī sausas plēksnītes veidojas mazāk un pēc iesnu beigām āda ad degunu ir krietni labākā stāvoklī.
Sastāvs: Kliņģerītes tinktūra, vazelīns, attīrīts ūdens.
Iegādāties var: Latvijas aptiekās. Cena 3.50 Eur par 30g. 

Kādi ir jūsu SOS līdzekļi ādas glābšanai avārijas gadījumos?

otrdiena, 2014. gada 1. jūlijs

Jūnija favorīti

Sveikas, daiļās! Jūnijs ir beidzies (lai gan vasaras tā īsti arī nebija) un pienācis laiks favorītiem. Šoreiz, brīnumainā kārtā man nav tukšu trauciņu (nopietni? tā arī mēdz būt?), arī ādas kopšanā nav nekā īpaši jauna un īpaši aizraujoša, tāpēc atrādu tikai un vienīgi dekoratīvo kosmētiku, ko izmantoju visvairāk. Pamanīju, ka ar šo komplektu sanāk gandrīz pilna makijāža, trūkst tikai uzacu zīmulis.


  • Armani Lasting Silk UV tonālais krēms ir kā radīts manai kombinētai/taukainai ādai vasarā. Ļoti plāns, bet labi sedzošs pārklājums (šis ir arī vienīgais tonālais krēms, kas man der pēc toņa). Drīz būs pilnvērtīga atsauksme - vajadzīga tikai saulīte.
  • Artdeco krēmveida vaigu sārtums. Mēneša sākumā ieraudzīju kosmētikas maciņa un padomāju, ka kaut kā sen nav lietots. Ļoti skaists un dabīgs tonis. Viegla uzklāšana ar pirkstiem.
  • Revlon Glow Lucious skrosptu tuša. Tušas sastāvā ir serums, kas sekmē skropstu augšanu. Un, jā, skropstas aug ātrāk (to redzu pēc dažām ar atliecēju nolauztām skropstām). Drīz būs pilnvērtīga atsauksme.
  • Chanel Poudre Universalle pūderis. Ideāls. Labi matē ādu, bet tā pašā laikā, neveido "nedzīvu" efektu uz sejas.
  • Benefit Erase Paste konsīleris ādai ap acīm. Viens no labākiem konsīleriem tumšiem lokiem. Šķiet, ka šis mazais ķobītis nekad nebeigsies. Ļoti ekonomisks.
  • Bourjois vaigu sārtums tonī 54 Rose Frisson. Ar šo sārtumu mana āda izskatās viegli iedegusi. Ļoti patīk Bourjois sārtumi.

Vai ir kaut kas lietots no maniem favorītiem? Kā patika?