Non foaming facial cleansers NIP FAB Deep Cleansing Fix and Soap & Glory Ultimelt - review

Please scroll down for the english summary.

Sveikas, daiļās! Es turpinu lietot neputojošos līdzekļus sejas attīrīšanai un šoreiz pastāstīšu par diviem visai interesnatiem līdzekļiem. Viens to tiem ir kulta Lielbritānijas zīmola Soap & Glory ļoti populārs un apspriests produkts - Ultimelt. Otrs - NIP FAB Deep Cleansing Fix, kas mani uzrunāja ar plašu pielietojumu un faktu, ka līdzeklis neputo.


NIP FAB Deep Cleansing Fix ir daudzfunkcionāls krēms, kas izšķīdina kosmētiku un dziļi attīra poras. Saldo mandeļu eļļa baro un izlīdzina ādu. Tējas koka eļļa attīra poras. Līdzekli var lietot arī kā nakts masku intensīvai iedarbībai.
Līdzeklis ir biezs, krēmīgs, bet slidens, droši vien dēļ sastāvā esošās minerāleļļas (kur es skatījos, kas pirku šo produktu?). Cleansing Fix labi izšķīdina kosmētiku, taču man nepatīk, ka tas smaržo pēc kaut kāda jocīga tējas koka eļļas un eikalipta mikšļa. Nepatīk arī nepārējoša sajūta, ka līdzeklis ir uzklāts pa daudz. Proti, es uzklāju Cleansing Fix uz sausas ādas, iemasēju to, tad ņemu slapju drāniņu un nevaru ar vienu piegājienu līdzekli notīrīt. Tāda sajūta, ka no sākuma noņemu pārāk biezu līdzekļa kārtu un tika tad tieku klāt ādai (un tas nav atkarīgs no līdzekļa daudzuma). Produktam ir atvēsinošs efekts. Tas ir gaumes jautājums, bet man nepatīk atvēsinošie sejas līdzekļi. Nepatīk un viss. Dēļ šī "vēsumiņa" man ir nepatīkami un kaut kā bailīgi lietot Cleansing Fix acu kosmētikas noņemšanai. Taču, ja neņem vērā visus subjektīvos faktorus, līdzeklis labi attīra ādu un neizsauc nekādas ādas reakcijas, ilgtermiņā neaizsērē poras. Es teiktu, ka par šādu naudu nav nemaz tik slikts produkts, bet atkārtoti es noteikti viņu nepirkšu.
Sastāvs: Aqua (Water), Paraffinum Liquidum (Mineral Oil), Glycerin, Cetearyl Alcohol, Stearic Acid, Benzyl Alcohol, Parfum (Fragrance), Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil, Xanthan Gum, Phenoxyethanol, Sodium Hydroxide, Limonene, Disodium EDTA, Vitis Vinifera (Grape) Seed Oil, Dehydroacetic Acid, Melaleuca Alternifolia (Tea Tree) Leaf Oil, Citronellol, Ethylhexylglycerin, Psidium Guajava Fruit Extract, Citral ,Linalool, Potassium Sorbate, Sodium Benzoate.
Iegādāties var: Boots international, Cena ap 11 EUR par 300 ml.

Soap & Glory Ultimelt ir tā saucamais Hot Cloth Cleanser, kas zīmola mājas lapā visu laiku ir izpirkts. Kā saka S&G - kam vajadzīgs spa apmeklējums, ja var palikt mājās un izbaudīt Ultimelt? Līdzeklis ir super-koncentrēts, mīkstinošs, atsvaidzinošs un dziļi attīrošs. Īsta detoks kūre ādai. Ultimelt satur dabisku ēterisku eļļu kokteili - apelsīns, lavanda, salvija, roze un ģerānija. Mandeļu un kokosriekstu eļļas izšķīdina kosmētiku un taukus, kas sakrājušies porās. Pantenols mīkstina ādu. Līdzeklis paredzēts visiem ādas tipiem (izņemot ādu, kas ir jūtīga uz ēteriskām eļļām) un tas nesatur parabēnus. 
Ultimelt komplektā ir kokvilnas drāniņa (hot cloth), kas man ne pārāk patīk. Drāniņa ir pietiekoši mīksta, ādu neskrāpē, taču man gribētos, lai tā būtu mazliet plānāka, tad tā labāk uzsūktu ūdeni. Taču pats līdzeklis gan ir dievīgs. Tam piemīt bieza krēmveidīga konsistence un ļoti piesātināta un intensīva apelsīna miziņas un lavandas smarža. Ultimelt lieliski noņem kosmētiku un nesausina ādu. Uz tūbiņas ir rakstīts, ka ja ir uzmetusies īpaši riebīga pūtīte vai īpaši stūrgalvīgs melnais punkts, tie ar līdzekli ir jāmasē kādu minūti. Un jā! Brīnums notiek. Lietojot Ultimelt regulāri, mana āda tik tiešām ir palikusi ievērojami tīrāka. Īsāk sakot, šis ir viens no labākiem neputojošiem līdzekļiem kosmētikas noņemšanai un ādas attīrīšanai. Ļoti iesaku izmēģināt.
Sastāvs: Aqua (Water/Eau), Caprylic/Capric Triglyceride, Theobroma Cacao (Cocoa) Seed Butter Oils, Glycerin, Cetearyl Alcohol, Cetyl Esters, Sorbitan Stearate, Polysorbate 60, Synthetic Beeswax, Phenoxyethanol, Caprylyl Glycol, Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil, Panthenol, Disodium EDTA, Lavandula Angustifolia (Lavender) Flower Oil, Linalool, Citrus Aurantium Amara (Bitter Orange) Leaf Oil, Pelargonium Graveolens Flower Oil, Pantolactone, Salvia Sclarea (Clary) Oil.
Iegādāties var: Boots un citos interneta veikalos, taču, diemžēl, uz Latviju labumu neviens no viņiem nesūta. Tāpēc jāpērk vai nu ebay, vai arī jāprasa kādam, lai atved no Lielbritānijas. Cena ap 10 GBP ~ 13 EUR par 100 ml.

Iepriekšējie raksti par neputojošiem līdzkļiem:
Neputojošie līdzekļi sejas attīrīšanai #3 Natio un TheBodyShop
Neputojošie līdzekļi sejas attīrīšanai #2 The Body Shop, Weleda, Lush.
Neputojošie līdzekļi sejas attīrīšanai #1 Avene, Dr Hauschka, PHB Ethical Beauty, Joik.

Hello goergeous! I've tried two non-foaming facial cleansers. One is NIP FAB Deep Cleansing Fix and the other one is Ultimelt by Soap & Glory. NIP FAB is very thick and slippery (probably duet to mineral oil). It removes makeup very well, but I don't like the smell of it (eucalypti). Don't know why I just hate peppermint, eucalipt and tea trea in my skincare. Also it is quite hard to remove the cleanser itself from the skin. There is a feeling that after finishing with a hot cloth there is a thick residue on my skin. So I need to repeat the procedure with a hot cloth. Also I don't like that cool sensation (as I meantioned - eucalipt). So, Deep Cleansing Fix is not going to be repurchased.
Ultimelt by Soap & Glory is very creamy and it has very intense orange peel and lavender scent. But I like it. Ir removes makeup very well without drying my skin. It is also very effective in deep pore cleansing. If you have some stubborn blackheads just a little extra time on massaging your problematic area with Ultimelt and Voila! After several times you will definitely see the improvement. Actually it reminds me the famous Cleanse & Polish by Liz Earle. The ingredient list is pretty similar too. So this one is good and highly recommended by me.