Sveikas, daiļās! Nesen pievienojos Santas nišas parfīmu trakumam un arvien vairāk grimstu dažādos aromātos. Jāsaka, ka mana iepazīšanās ar nišas parfīmiem sākās jau kādu laiku atpakaļ, kad Latvijas veikalu plauktus sasniedza Serge Lutens aromāti. Godīgi sakot, no sākuma ieraugot jaunumus ļoti apjuku, jo aromāti daudz, bet pudelītes visiem vienādas! Atšķiras tikai satura krāsa. Pamēģini atsaukt atmiņā franču nosaukumus un atrast informāciju internetā, ja atceries tikai maģiskās dziras krāsu. Pie Serge Lutens stenda Douglas veikalā staigāju vēl ilgi, ostot visas pudelītes pēc kārtas, līdz nejauši uzdūros rozēm. Pavisam noteikti īstām tējas rozēm! 


Sa majeste la rose esot viens no paša Serge Lutens mīļākiem aromātiem. Kompozīcijas pamatā ir trīs karaliskās rozes: Turcijas, Bulgārijas un Marokas, kas ietītas zaļumos: kumelītēs, ģerānijā, līčijās un sitās medus, vaniļas un koka notīs.

Uz manas ādas Sa majeste la rose atveras ar spirgtām zaļām notīm. Kā tikko noplūkta ļoti sulīga vasaras zāle, kas mēģina atriebties par pāridarījumu ar savu nedaudz rūgteno aromātu. Pēc dažām minūtēm zāle norimst un parādās skaidras rožu ziedlapiņas. Diemžēl es nezinu kā tieši smaržo Turcijas, Bulgārijas un Marokas rozes, taču tējas rozes manas omes dārzā pēc lietus smaržoja tieši tāpat. Kad aromāts pavisam nosēžas un nomierinās parādās sausa koksne, kas silda mani lietainās dienās. Sa majeste la rose nav klasiskā salda roze, tā ir niķīga un kaprīza, ar raksturu, ar ērkšķiem (kā es, laikam, tieši tāpēc mēs tik labi saderam kopā). Aizverot acis un ievelkot aromātu, es iztēlojos, ka agrā vasaras rītā brienu baltā naktskreklā pa meža pļavu ar augstu zāli, kas noklāta ar rīta rasu. Saule vēl slēpjas aiz augstām priežu galotnēm, taču tā pamazām aust un es mēģinu notvert katru mirkli, pirms šī pasaka tiks aizdzīta prom.
Pēc šis iepazīšanās nevarēju apstāties tikai pie vienas Serge Lutens rozes, tāpēc manās rokās nonāca arī "Berlīnes meitene", par ko arī kādreiz noteikti pastāstīšu.

Kādi ir jūsu mīļākie rožu aromāti?