Madara Brightening AHA Peel and Ultra Purifying Mud mask - review

Please scroll down for the english summary.

Sveikas, daiļās! Pavisam nesen Latvijas organiskās kosmētikas zīmola Madara produktu klāstam pievienojas maskas*. Pastāvīgās lasītājas noteikti zina, kas es savu ādas kopšanu nevaru iedomāties bez skābes saturošām maskām/pīlingiem, tāpēc neslēpšu, ka esmu sajūsmā par jaunumiem.

Madara Brightening AHA Peel intensīvā AHA pīlinga maska nodrošina tūlītēju ādas mirdzumu, pateicoties dabas aktīvo skābju superdevai. Maska atbrīvo ādu no atmirušajām šūnām, atklājot gludākas un mirdzošas ādas izskatu. Padziļināti attīra, stimulējot šūnu darbību un atjaunošanos. Padara gaišāku ādu, samazinot vecuma plankumu un krunciņu redzamību. Atbrīvo poras dziļai attīrošai iedarbībai. Uzlabo citu kosmētikas produktu iedarbību un uzsūkšanās spējas. Īpaši ieteicama nogurušas, blāvas, ar novecošanās pazīmēm, mirdzumu zaudējušas ādas kopšanai. Tāpat arī ādai ar aizsprostotām porām, akni. Nav piemērota trauslai, izteikti jutīgai ādai.
Uzreiz atdzīšos, ka, lai gan produktu gaidīju ar sajūsmu, es kaut kā neticēju, ka organiskās maskas efektivitāte būs pielīdzināma "ķīmiskiem" produktiem. Es stipri kļūdījos.
Pēc konsistences pīlinga maska atgādina fluīdu, smarža ir viegla, ļoti patīkama, man asociējas ar sūnām un mežu, jūtu arī lavandu. Šī ir pirmā maska, kas sāka kost man vaigu galos (tie šobrīd ir izteikti sausi). Tāpēc masku uz sejas turu ne ilgāk par 8 minūtēm. Pa šo laiku maska izžūst, bet neizsauc velkošu sajūtu. Masku ņemu nost ar mitrās drāniņas palīdzību. Runājot par efektu, tas ir tikpat lielisks, kā pēc "ķīmiskiem" produktiem. Āda ir tīra un gluda, sīkas krunciņas pazūd, melnie punkti mazinās, ādas reljefs izlīdzinās. Pamanīju, ka maska arī pabalina pigmenta plankumus, droši vien jau pārējo ādu arī. Īsāk sakot - lielisks produkts, turklāt pašmāju ražojums un organisks. Mājaslapā atradu informāciju, ka skābju saturs maskā esot 6%.
Sastāvs: Aqua, Lactic Acid, Glycerin, Lavender floral water, Galactoarabian, Amorphophallus Konjac Root extract, Potassium Hydroxide, Cl77019 (Mica), Pyrus Cydonia (Quince) fruit extract, Sambucus Nigra (Elderflower) fruit extract, Aroma, Cl77891 (Titanium Dioxide), Ethyl Laurol Arginate HCl, Xantane Gum, Limonene.

Madara Ultra Purifying Mud dziļi attīroša detoksikācijas maska ar Latvijas mežu ezeru dūņām sašaurina poras un attīra, radot atsvaidzinātas, matētas un vitalizētas ādas izskatu. Maska absorbē liekās eļļas, sašaurina poras un samazina izsitumus. Aktīvā dūņu sastāvdaļa uzsūc ādā esošos toksīnus un smagos metālus, palīdzot izvadīt. Mazina pūtīšu, nelielu iekaisumu atstātās pēdas. Pateicoties mikroelementiem un vitamīniem nodrošina vitalizētas un mirdzošas ādas izskatu. Dūņu koloidālā struktūra palīdz saglabāt ādas mitruma līmeni. Ieteicams lietot divas reizes nedēļā kā attīrošu procedūru taukainai un kombinētai ādai, kā arī ādai ar paplašinātām porām un pūtītēm. Ieteicams lietot reizi nedēļā, lai novērstu ādas blāvumu, nogurumu un nelielus iekaisumus
Dūņu maska pēc konsistences līdzinās klasiskām mālu maskām. Un arī dūņu maskai ir vasaras rīta meža sūnu aromāts. Detox maska nekož, ja nu vienīgi patrāpās kāda svaiga pūtīte. Pa 10 minūtēm maska paspēj sakalst un ir mazliet jāpacīnās, lai to pilnībā dabūtu nost (kā ar mālu maskām), taču ādu nesausina. Āda pēc lietošanas ir tvirtāka, tāda kā atpūtusies. Maska lieliski nomierina sīkus iekaisumus un noņem apsārtumus. Lietojot divreiz nedēļā, pamanīju, ka āda uz pieres mazāk taukojas. 
Sastāvs: Sapropel mud, Kaolin, Illite, Alcohol, Lavender floral water, Montmorillonite, Lactic Acid, Olea Europaea (Olive) fruit oil, Algae extract, Nasturtsium Officinale (Watercress) leaf extract, Xantan Gum, Aroma, Limonene, Linalool. 

Pa kreisi - Peel maska, pa labi - Detox.

Abas maskas pavisam noteikti pievienosies favorītiem.
Maskas var iegādāties Stockmann, Madara kosmētikas veikalos vai interneta veikalā. Cena 23,50 Eur par 60 ml. Veikalos ir pieejamas arī mini versijas (12,5 ml par 5,50 Eur).

Par maskām ir slavinoša atsauksme arī no Baibas BeautyByBloggers.

*Liels paldies zīmola pārstāvjiem par iespēju izmēģināt rakstā minētos produktus (uzreiz atrunāšos, ka šis fakts nekādā veidā neietekmēja manu viedokli un atsauksmi). 

Hello gorgeous! Recently Latvian organic cosmetic brand Madara presented two new masks. Madara Brightening AHA Peel and Ultra Purifying Mud mask. First of all I have never tried organic peel mask and I could not believe that it could give such an amazing effect! Peel mask provide instant radiance, refines skin texture, minimize fine lines, clears pores and minimizes blackheads. Also I've noticed that it made my pigment spots less noticable. Mask has very nice woody smell and fluid like texture. Detox mask is also superb! It clears complexion and tightens pores. Also it soothes small imflammations. Detox mask reminds me of typical clay mask, but unlike the clay based masks it does not dry my skin out. I definitely highly recommend you to try these masks :) They are Latvian, organic, and effective!