Sveikas, daiļās! Apmēram pirms gada blogā bija raksts par micelāriem ūdeņiem. Ir pienācis laiks jaunai porcijai! Šoreiz arī nebiju viena, bet pieaicināju divas dāmas (tā teikt - kolēģes), kuras testēja micelāros ūdeņus nezinot kurš produkts ir kurš. Liels paldies Santai un Baibai (starp citu, tajā brīdī, kad piedāvāju piedalīties "aklā testēšanā" abām dāmām vēl bija atsevišķi blogi) par veltīto laiku un atsauksmēm :)

Īsais kopsavilkums no Santas
1. Ļoti labi noņem kosmētiku, BET nenormāli liek asarot acīm, mazliet sajūtu arī ādu ap acīm.
2. un 3. praktiski vienādi - ar ādu un acīm nekādu problēmu, bet kosmētiku noņem identiski viduvēji.
4. arī ideāli noņem kosmētiku, bet dedzina adu ap acīm nenormāli!!!! Pilnīgi sāp. Es pat vairs nevarēju atšķirt- tā sāp āda ap acīm vai pašas acis arī, bet tā ir pāris minūšu elle, kas pēc tam gan par laimi pāriet.
Es no šiem neņemtu nevienu un ceru, ka starp šiem nav mans iemīļotais Biodermas rozā micelārais ūdens :) 
Santa, kā vari redzēt, šoreiz Bioderma Sensibio starp ūdeņiem nav :)

Īsais kopsavilkums no Baibas:
1. Pirmais ūdens patika vislabāk, tik ja nelieto acīm, bet es tik un tā reti kad micelāro lietoju acīm. Patika aromāts, un patika, ka attīra ādu – ideāli. Pirmais likās pazīstams (Caudalie?). Nē, Baiba, nav Caudalie :)
2. Otrais likās tāds jocīgs, ka losjons pēc sejas mazgāšanas nepatika, veidoja plēvīti.
3. un 4. apmēram vienādi, attīra labi, var lietot acīm, neveido plēvīti nav izteikts aromāts. 3 un 4.  kaut kas no aptieku zīmoliem? Tas gan!

1. Ingrid Cosmetics Expert Clean Micellar Lotion - pats lētākais micelārais ūdens, kas jebkad mēģināts. Līdzeklim ir tīrošās, nomierinošas un dziļi mitrinošas īpašības. Sniedz maigu un pamatīgu kosmētikas noņemšanu. Hialuronskābe nodrošina intensīvu mitrināšanu un uztur ādas hidrolipīdu balansu. D-pantenols mīkstina, nomierina un mazina iekaisumu un sniedz zīdainu gludumu. Ieteicams noņemšanai ūdensizturīgam makijāžam (kurš rakstīja šo tekstu? :D ). Neskatoties uz pieticīgu (vai, drīzāk, aizdomīgu) cenu, līdzeklis darbojas ļoti labi. Lieliski noņem kosmētiku, nesausinot ādu. Ja micelārais ūdens iekļūst acīs, sajūtas ir tieši tādas pašas kā no citiem ūdeņiem (nekādas ilgstošas svilināšanas nav). Līdzeklim piemīt viegla, nedaudz skābena smarža. Uz iepakojuma iz uzzīmētas rozes, kas liek domāt, ka šķīdumam vajadzētu smaržot pēc rozēm. Nu nezinu, iespējams, ka aromāts attālināti atgādina rozes. Bet, katrā ziņā, tas nav nedz pārāk stiprs, nedz nepatīkams. Iepakojums, kopumā ir labs, izņemot korķīti, kas diezgan ātri saplīsa stiprinājuma vietā. Taču, nedomājot par iepakojumu, līdzeklis ir ļoti, nu ļoti labs (es pat teiktu, ka ir viens no labākiem Biodermas Sensibio ūdens līdziniekiem). Patiesībā, šo ūdeni veikalā pētīja mamma un palūdza izlasīt sastāvu. Lasot, es sapratu, ka man vajag šo ūdeni, jo sastāva bāze ir ļoti līdzīga slavenai Biodermai.

Sastāvs: Water, PEG-6 Caprylic/Capric Gricerides, Glycerin, Poloxamer 124, Poloxamer 184, Polysorbate 20, Sodium Hyaluronate, Panthenol, DMDM, Hydantoin, Parfum.
Iegādāties var: Maxima. Cena: 3,39 Eur par 200 ml.

2. La Roche-Posay Effaclar Purifyung Micellar Water - attīrošā losjona efektivitāte micelārā ūdens veidā, kas speciāli izstrādāts taukainai ādai. Sastāvā nav eļļas, nekomedogēns, neveido plēvi uz ādas. Satur La Roshe-Posay termālo ūdeni, kam piemīt ādu nomierinošas un pretiekaisuma īpašības. pH 5.5, nesatur parabēnus, krāsvielas, ziepes. Pilnīgi negaidītā veidā Effaclar micelārais ūdens sagādāja man vislielāko vilšanās. Kāpēc? Tāpēc, ka tas nav spējīgs noņemt gandrīz nekādu kosmētiku. Es lietoju micelāros ūdeņus tieši, lai noņemtu acu kosmētiku. Taču, LRP tikai sagādā man pandas acis un neko neattīra. Ūdenim piemīt viegla skābena smarža, lai gan smaržvielu sastāvā nav. Jāsaka, ka līdzeklis gan labi kontrolē tauku izdalīšanu, bet es cerēju uz kaut ko citu. Īsāk sakot, šis ir labs losjons (tiešām labs - izskatās, ka esmu atradusi savu mīļāko sejas losjonu) bez spirta taukainai ādai, taču ir slikts micelārais ūdens.

Sastāvs: Aqua, Hexylene Glycol, Glycerin, Poloxamer 188, Zinc PCA, Sodium Lactate, Disodium Cocoamphodiacetate, Disodium EDTA, Citric Acid, Dihydrocholeth-30, Iodopropynyl Butylcarbamate, Polyaminopropyl Biguanide.
Iegādāties var: cocooncenter, escentual, feelunique. Cena: 9,90 - 15,50 Eur par 200 ml.

3. Bioderma Hydrabio Cleansing Micelle Solution. Bioderma inovatīvais patentētais Aquagenium® bioloģiskais komplekss stimulē ādas šūnu darbību, atjaunot to spēju dziļi ādā radīt un noturēt uz virsmas ādas līdzsvaram nepieciešamo mitrumu. Līdzekļa sastāvā esošās micellas vienā paņēmienā nevainojami attīra un noņem dekoratīvo kosmētiku un sejas un acīm. Āda nekavējoties atgūst labsajūtu, elastību un mirdzumu. Hydrabio H2O sastāvs ir hipoalerģisks un neaizsprosto poras. Šis ir labs! Labi noņem kosmētiku (tiesa gan mazliet sliktāk nekā pierastā sarkanā versija), labi mitrina ādu, novērš sausas ādas izraisītu diskomfortu. Es domāju, ka lielākā daļa cilvēku nemaz nepamanītu starpību starp zilo (Hydrabio) un sarkano (Sensibio) ūdeni, ja iedotu pamēģināt tikai vienu. Līdzeklim ir viegla ziepjaina smarža un tas ir rūgts, ja nonāk uz lūpām (tāpat kā Sensibio). Taču jā, Bioderma micelārie ūdeņi joprojām paliek paši labākie.

Sastāvs: Aqua, Glycerin, PEG-6 Caprylic / Capric Glycerides, Polysorbate 20, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Pyrus Malus (Apple) Fruit Extract, Rhamnose, Mannitol, Xylitol, Fructooligosaccharides, Propylene Glycol, Cucumis Sativus (Cucumber) Fruit Extract, Hexyldecanol, Sodium Hydroxide, Citric Acid, Niacinamide, Disodium EDTA, Cetrimonium Bromide, Parfum (Fragrance). 
Iegādāties var: Latvijas aptiekās, cocooncenter, escentualmedicinaspreces. Cena: 10 - 12 Eur par 250 ml.

4. SVR Rubialine Micellar Solution. Pateicoties formulai, kas bagātināta ar Rhizobian un Dextran Sulphate, šis micelārais ūdens atsvaidzina ādu un atvieglo kairinājumu. Maigs un efektīvs. Noņem arī ūdensnoturīgu kosmētiku. Der gan sejas ādai, gan ādai ap acīm. Āda ir mitrināta un perfekti attīrīta. Bez smaržvielām, bez parabēniem. Man ļoti patīk, ka šim produktam ir ērts iepakojums ar pumpīti, lai gan pumpītis ir ļoti spēcīgs un viegli dabūt līdzekli uz sienas, nevis uz vates diska. SVR Rubialine vislabāk (no visiem mēģinātiem līdzekļiem) noņem kosmētiku. Taču, es nezinu priekš kam, bet šim micelāram ūdenim ir pieliekts atvēsinošs efekts. Man tāda sajūta, ka āda ir nevis atvēsināta, bet gan mazliet pieplaucēta. Uz sejas ādas es tiešām jūtu vēsumiņu, bet ap acīm - ak vai! Un, ja līdzeklis nonāk acīs...Tad ar "ak vai!" vien cauri netiksi. Ir doma izmēģināt kādu citu ūdeni no SVR klāsta, jo redzēju labu atsauksmi no Velvet Mimosas.

Sastāvs: Aqua, 1,2-Hexanediol, Peg-7 Glyceryl Cocoate, Peg-60 Hydrogenated Castor Oil, Sodium Dextran Sulfate, Xylitylglucoside, Anhydroxylitol, Xylitol, Glycerin Rhizobian Gum, Caprylyl Glycol, Ethylhexylglycerin, Glucose, Chondrus Crisipus Powder, Xanthan Gum, tromethamine, Disodium EDTA, Chlorophenesin, Phenoxyethanol.
Iegādāties var: Latvijas aptiekās (Mēness aptiekās un Aptieku Aliances aptiekās), cocooncenter. Cena 10 Eur par 500 ml (Latvijā cena 17 Eur par 500 ml).

Kopsavilkums no manis: ja man būtu jāizvēlas viens no šiem ūdeņiem,man būtu grūti :D Es ļoti svārstītos starp pirmo (Ingrid Cosmetics Expert Clean Micellar Lotion) un trešo variantu (Bioderma Hydrabio).

Kādi ir jūsu mīļākie micelārie ūdeņi un ko ieteiktu vēl izmēģināt man?