sestdiena, 2015. gada 31. janvāris

Empties #21, jeb janvāra tukša tara

Sveikas, daiļās! Kārtējais mēnesis ir pagājis un bildējot tukšu taru es attopos cik ātri skrien laiks. Spending ban nāk par labu maniem kosmētikas lietošanas paradumiem un trauciņu skaits pamazām sarūk.
Janvārī izlietots:
  • Davines Love Curl šampūns un kondicionieris (spainītī). Šampūns kā šampūns, bet kondicionieris gan kolosāls! Jā, ar silikoniem un citiem draņķiem, bet mati izskatās lieliski. Nekādu papildus sprogojošu efektu gan nemanīju. Plašāka atsauksme šeit.  
  • SEPHORA peoniju dušas želeja. Man ļoti patīk sephoras želejas, jo tās labi puto, nesausina ādu (tūbiņās ir krēmīgās versijas ar papildus mitrināšanu) un ļoti jauki smaržo. Krājumos palika tikai viens iepakojums. Jābrauc ceļojumā :)
  • NYX krēmveida vaigu sārtums tonī Glow. Ļoti labs budžetam draudzīgs vaigu sārtums. Mans jau ir pārāk vecs, tāpēc jātiek vaļā.
  • Kiehl's Creme de Corps ķermeņa krēms. Pats labākais un mīļākais. Iepakojums sagriezts, jo Kiehl's konsultante man teica, ka var nest atpakaļ arī sagrieztus iepakojumus, bet es nevaru zaudēt ne vienu pilīti no šī līdzekļa. Plašāka atsauksme šeit.
  • Bio2You organisks smiltsērkšķu krēms ādai ap acīm. Ļoti patika. Plašāka atsauksme šeit.
  • Bourjois 1 Seconde Volume skropstu tuša. Tuša jau sen jāmet ārā, bet nevarēju saņemties atsauksmes, kaut gan tuša ļoti patika. Atsauksmi sarakstīju (drīz būs), tāpēc ar mierīgu sirdi atbrīvojos no spīdīga iepakojuma.
  • Batiste sausais šampūns ar ķiršu aromātu. Pirku Polijā par smieklīgu naudu sezonas izpārdošanā. Batistes šampūns kā parasti lieliski veic savu uzdevumu un šis vēl smaržo pēc ķiršu košļenes. Labs.
  • Phyto matu krāsa. Pērku atkārtoti jau kuru iepakojumu. Patīk.
  • Avene Extremely Gentle Cleanser. Jau padsmitais iepakojums pēc kārtas. Lielisks. 
  • Dzintars Kredo nagu lakas noņemšanas šķīdums bez acetona. Pilda savu funkciju, bet nav pats labākais.
  • Filorga Neocica krēma paraudziņš. Ļoti patika konsistence un smarža. Efekts gan krietni švakāks nekā analoģiskam līdzeklim no Avene.
  • Avene Xera Calm AD dušas eļļa. Bez smaržvielām. Nedaudz puto, labi attīra ādu un nesausina. Var lietot arī uz sejas un gan sakairinātas, gan sagrieztas ādas. It kā patika, bet BABE Oil Soap šķita foršākas.

ceturtdiena, 2015. gada 29. janvāris

Invisibobble matu gumijas - atsauksme (un konkurss!)

Sveikas, daiļās! Jau kādu laiciņu ārzemju blogeres jūsmo par Invisibobble matu gumijām un beidzot tās ir pieejamas arī Latvijā.
Invisibobble krāsaino matu riņķīšu nemanāmā rezultāta maģiskā burvestība slēpjas īpašajā telefona vada formā. Aptinot to jebkura tipa matiem, tas neregulāri izkliedē spiedienu ap zirgastes perimetru, stingri noturot matus un neliekot zirgastei kļūt pārāk ciešai vai pārāk vaļīgai. Šis neregulārā spiediena efekts ļauj iegūt nemanāmu rezultātu. Revolucionārais matu riņķītis turklāt sniedz vēl ko vairāk! Tā kā tas nerauj un nepārpūlē atsevišķus matus, tas ļauj pilnībā izvairīties no galvassāpēm. Invisibobble gludā virsma arī saudzē matus un mazina matu galu šķelšanos, kas parasti notiek, ja bieži nēsājat matus zirgastē!
No vienas puses matu gumijas varētu šķist kaut kas garlaicīgs, taču apraksts skan vilinoši, vai ne? Mani mati ir smalki, ar tendenci lokoties. Un es esmu tas cilvēks, kurš cieš no galvassāpēm, ja staigā ar sasietiem matiem diezgan ilgi. Pirmais, kas krīt acīs, protams ir "telefona vada" dizains un košas krāsas. Pateicoties materiālam un formai gumijas tik tiešām lieliski turas matos (es esmu redzējusi arī atsauksmes, kur meitenes saka, ka frizūra dienas laikā vienalga "jauzfrišina", taču manā gadījumā sasietā aste turas bez izmaiņām visu dienu un nekas nekur ārā neslīd). Un pats galvenais, ka galva tiešām nesāp. Gumijas nerauj matus, taču no maniem sprogainiem matiem tās ir pagrūti izņemt. Nav baigā problēma, bet jābūt uzmanīgai. Es kaut kur esmu lasījusi, ka šīs gumijas neatstāj "nospiedumus" matos. Nu tādus kārtīgus nospiedumus neatstāj, taču vieta, kur bija gumija, vienalga ir skaidri redzama, jo mati pie galvas ir piegludināti, bet pati aste kupla. Tāpēc stipri šaubos, ka jebkura gumija vai sprādze spētu ko tādu panākt. 
Ir pieejami gan pavisam nemanāmi krāsu risinājumi (melns, brūns, caurspīdīgs), gan arī spilgti kā bildē. Kastītē ir 3 gumijas vienā krāsā. Vispār ir labi, ka komplektā ir trīs gumijas, tāpēc ka dienas laikā gumijas tomēr deformējas. Nakts laikā tās atgūst sākotnējo formu, taču es domāju, ka visu laiku nēsājot vienu un to pašu riņķīti, tas pāris nedēļu laikā zaudēs savu funkcionalitāti.
Vēl atsauksmes par gumijām var lasīt Artas blogā
Video pamācības frizūrām var atrast šeit.
Iegādāties var Douglas un Stockmann veikalos. Cena 5.90 € (par 3 gab).

Un kā solīts nosaukumā - konkurss! Tiek izlozēti 2 komplekti pa 4 gumiju kastītēm (krāsas dažādas). Lai piedalītos izlozē seko sugarmakeup blogam sev ērtā veidā (caur e-pastu, caur google friend connect, caur bloglovin) un vienkārši atstāj komentāru šim rakstam, sākot to ar vārdiem "es piedalos!" un savu vārdu, ar kuru seko. Piemēram - Es piedalos! Sekoju caur bloglovin kā AnnaKanna. Es piešķiršu numuru (atvainojos, ja sanāks ne visai operatīvi, bet apsolu, ka bez numura neviens nepaliks). Piedalīties var līdz pl. 22:00 01.02.15. Lai veicas!

P.S. Liels paldies zīmola pārstāvjiem par iespēju izmēģināt rakstā minētos produktus (uzreiz atrunāšos, ka šis fakts nekādā veidā neietekmēja manu viedokli un atsauksmi).  

trešdiena, 2015. gada 28. janvāris

SaneriBox spoiler alert!

Sveikas, daiļās! Ar vienu aci ielūkojamies jaunā pašmāju skaistuma kastīšu servisa pirmajā kastē (šai skaistai bildei gan ir tikai informatīvs raksturs).

Iekšā ir krāsaini gumijas riņķīši invisibobble, kas tikko ienākuši Latvijas tirgū:
Kas tas ir un kā ar tiem apieties var paskatīties šeit, bet mana atsauksme par matu gumijām būs rīt :)
Februāra SaneriBox vēl var paspēt iegādāties šeit. Mēneša maksa 16 €.

pirmdiena, 2015. gada 26. janvāris

Divi forši matu kopšanas līdzekļi no Dove

Sveikas, daiļās! Pagājušā gada beigās Dove zīmola klāstā parādījās daudz jauni produkti matu kopšanai. Atzīšos, ka šampūni un kondicionieri man joprojām ir ļoti daudz, tāpēc tos nemēģināju, toties salasījos slavinošas atsauksmes blogos un sapratu, ka gribu izmēģināt produktus papildus kopšanai. 
Mani mati ir smalki, sprogaini, ar sausiem galiem un ātri taukojas pie saknēm, tāpēc ar standarta komplektu šampūns + kondicionieris ne vienmēr tiek sasniegts vēlamais rezultāts. Ar šo duetu mani mati izskatās krietni labāk. 

Dove Pure Care sausā eļļa ir vērtīgs kopšanas līdzeklis ar Anatolijas granātābola sēkliņu eļļām. Īpaša netaukojoša formula palīdz atjaunot matus, padarot tos gludus un elastīgus, bet nepadarot smagnējus. Līdzekli var izmantot pirms matu mazgāšanas - dziļai barošanai, mazgātos mitros vai sausos matos.  
Sākšu ar to, ka eļļai ir ērts iepakojums ar dozatoru, kas arī skaisti izskatās vannas istabas plauktiņā. Eļļai ir viegla, sausām eļļām raksturīga konsistence un patīkama silta smarža, kas man asociējas ar ambru un dzintaru. Matu galiņi pēc lietošanas izskatās kopti un spīdīgi, arī pūkas nogludinātas. Ja nepāršauj par strīpu, tad eļļa tiešām netauko un nepadara matus smagnējus. Sastāvs nav visai dabīgs, bet priecē, ka tiešām ir daudz vērtīgas eļļas: granātābola eļļa, kokosriekstu eļļa, mandeļu eļļa, saulespuķu eļļa, palmu eļļa.

Dove Oxygen & Moisture sprejs paceļ matus pie saknēm un nodrošina papildu kuplumu. Spreju lieto matus vispirms sadalot pa šķipsnām un izsmidzinot to tieši uz saknēm. Jaunais Dove matu sprejs ir īpaši parocīgs, jo to var lietot gan uz tikko mazgātiem, gan sausiem matiem. Tikai uzpūt spreju un sabužini matus! Līdz ar to, tas ir ideāls rīks matu kupluma atjaunošanai dienas laikā.  
Arī Oxygen & Moisture sprejam ir ērts iepakojums, taču man gribētos, lai uzgalis nedaudz vairāk koncentrētu līdzekļa izsmidzināšanu (ceru, ka sapratāt domu). Sprejs ir pavisam viegls un nesaķepina un nepadara matus smagus. Dove līdzeklis nedod īstu lauvas krēpju apjomu, bet matu saknes tiešām piepaceļ un tie ilgāk saglabā apjomu un arī tīrību. Smaržo pēc augļiem (šis aromāts man vairāk asociējas ar granātāboliem), bet smarža ātri izvēdinās un dienas laikā man netraucē.

Kopumā šie divi līdzekļi ir lieliski un budžetam draudzīgi.
Iegādāties var Drogas, Rimi, Maxima, Prisma (un gan vēl daudz kur). Cena eļļai 11.99 € par 100 ml, sprejam (ja precīzi atceros) 6.90 € par 150 ml.

P.S. Liels paldies zīmola pārstāvjiem par iespēju izmēģināt rakstā minētos produktus (uzreiz atrunāšos, ka šis fakts nekādā veidā neietekmēja manu viedokli un atsauksmi). 

sestdiena, 2015. gada 24. janvāris

Бьюти мифы, jeb mīti par skaitumkopšanu

Sveikas, daiļās! Pēc decembra favorītu atrādīšanas saņēmu daudz komentārus, kuros bija pausta interese par skaistuma mītu grāmatu. Tāpēc šodien neliels grāmatas apskats un daži interesantākie mīti. Grāmatas autores ir Jana Zubcova (bloga insider.ru autore un arī viena no manām mīļākajām blogerēm, viņai ir arī liela pieredze skaistuma redaktores amatā dažādos populāros glanca žurnālos) un Tijna Orasmjae-Meder (kosmetoloģe, Meder zīmola dibinātāja).
Grāmata apkopo piecdesmit izplatītus skaistumkopšanas mītus, kas sadalīti pēc nodaļām: 1. kosmētikas veikalā; 2.skaistumkopšanas salonā; 3. pludmalē; 4. ārā, ceļojumā, sporta zālē; 5. un vēl...
Grāmatā ir 296 lappuses, taču patiesībā teksts ir drukāts diezgan lieliem burtiem un arī katram mītam ir veltīta ilustrācija, kas aizņem 2 lappuses. Man atgādina skolas triku, kad vajag referātu uz 6 lapām, bet sanāk tikai piecas un vairs neko nevar no sevis izspiest...Domu sapratāt :) 
Kad tikko sāku lasīt, domāju, ka grāmatu apēdīšu pa vienu vai diviem vakariem, taču, jo vairāk lasīju, jo mazāk patika "pamācošs" tonis. Iespējams, ka tikai es to tā uztveru. Grāmata noteikti ir izglītojoša. Es neteiktu, ka priekš manis viss ir jauns, nē, taču ir daži mīti, kuros dzīvoju arī es un bija interesanti uzzināt patiesību. Arī ir dažas lietas, kurām es nepiekrītu. Piemēram par alkoholu un minerāleļļu kosmētikā. Es neuzskatu, ka šie komponenti dara kaut ko postošu ādai, taču mana āda ar tiem jūtas slikti. Punkts.
Šeit var atrast grāmatas pirmās 30 lapas (kur ir pirmie četri mīti) un pie reizes saprast kā veidota grāmata.
Tālāk ir daļēji tulkoti pieci mīti, kas man šķita populāri un varētu būt interesanti.

Mīts #4 Par parabēnu kancerogenitāti:
Parabēni ir lieliski konservanti, jo ar mazu koncentrāciju pietiek, lai izpildītu kosmētikas līdzekļu derīguma termiņu normas (3 gadi neatvērtā veidā un 12 mēneši pēc atvēršanas, jāsaka, ka maniem krēmiem lielākoties derīguma termiņš ir 6 mēneši pēc atvēršanas). Parabēni ļoti reti izraisa ādas kairinājumu. Kāpēc tad parabēni iekļuva melnajā sarakastā? Tika veikti testi uz žurciņām un konstatēja, ka dažiem parabēniem (butilparabēns un metilparabēns) piemīt estrogēnam līdzīgas īpašības, tādā veidā, viņi potenciāli var ietekmēt hormonu jutīgos receptorus audos un līdz ar to, veicināt dažas horomonjūtīgas vēža formas. Bija veikti vēl ļoti daudz pētījumi un 2008. gadā tika publicēta liela atskaite, kas apvienoja vairāk nekā 1000 neatkarīgu pētījumu. Rezultātā secinājums bija tāds, ka parabēni neatkarīgi no kosmētiskā līdzekļa veida nav bīstami cilvēkam. Bet vispār, parabēni ir sastopami dabā: pupās, ogās (zemenēs un mellenēs), burkānos, zaļā tējā. Neskatoties uz to, kopš 2014. gada Francijā aizliegts izmantot dažus parabēnu veidus (isopropyl-, isobityl-, pentyl-, benzylparaben). Aizliegts, tāpēc, ka Francija uzstāj, ka jāveic papildus pētījumi. Es lietoju galvenokārt Franču kosmētiku, varu mierīgi uzelpot. Uz doto brīdi tirgū pieejami ļoti daudz līdzekļi, kas nesatur parabēnus, taču jaunākie konservanti ir vēl mazāk izpētīti, kā arī nepieciešamās koncentrācijas ir krietni lielākas. Īsāk sakot, ne viss ir vienkārši melns un balts. (attēls ņemts šeit).

Mīts #8 Par paraudziņu superefektivitāti

Par to, ka šis ir mīts es nekad nešaubījos, bet sarunās un forumos šis ir dzirdēts visai bieži, tāpēc dalos ar ekspertu viedokli. Pirmkārt, pēc likumdošanas paraudziņa saturam jābūt izgājušam to pašu sertificēšanas procedūru, ko izgājis "oriģinālais" līdzeklis. Atsevišķi sertificēt paraudziņus ir ļoti dārgi un sarežģīti un nevienam tas nav vajadzīgs. Otrkārt, paraudziņu izgatavošanas tehnoloģija visur ir vienāda: no lielas cisternas līdzekli pilda gan lielos iepakojumos, gan paraudziņos. Atsevišķi veidot sastāvu paraudziņiem ir neizdevīgi. Un pats galvenais (par ko, starp citu, es nebiju iedomājusies), ka paraudziņu būtība ir nevis pārliecināt potenciālo pircēju par līdzekļa efektivitāti, bet gan ļaut pircējam saprast, ka līdzeklis neizraisa klāju nepatiku, neizraisa alerģijas. Par krēma efektivitāti diez vai var spriest no 2-3 lietošanas reizēm.

Mīts #9 Par to, ka micelārais ūdens ir labākais attīrošais līdzeklis visiem dzīves gadījumiem
Mica tulkojumā no latīņu valodas nozīmē "daļiņa". Micellas ir daļiņas jebkurā šķīdumā. Micelārais ūdens sastāv no ūdens un micellām, jeb attīrošām daļiņām, kas, pēc būtības ir virsmas aktīvas vielas (slavenais SLS arī ir virsmas aktīvā viela). Micellas būtība ļoti labi ir parādīta attēlā (attēls ņemts šeit). Tātad, pateicoties "astītēm", šis molekulas ievelk sevī iekšā netīrumus un eļļas. Līdz ar to, ja mēs nenomazgājam micelāro līdzekli ar ūdeni, uz ādas paliek visas micellas ar netīrumiem. Rezultātā āda var tikt kairināta un sausināta, var parādīties sausie pleķīši un apsārtumi. Jo sausāka un jutīgāka āda, jo ātrāk var parādīties šādas problēmas. Micelārais ūdens ir lielisks kosmētikas noņemšanas līdzeklis, bet nav ādas attīrītājs. Par to arvien vairāk runā dermatologi.

Mīts #30 Par to, ka pirmajās atvaļinājuma dienās jālieto līdzeklis ar SPF50, bet pēdējās SPF6:
SPF6 un SPF15 ir aizsardzības indeksi, par kuriem vispār ir smieklīgi runāt. Ko nozīmē mistiskie SPF15, 30, 50? No vienas puses izklausās loģiski, ka SPF30 ir divreiz efektīvāks par SPF15, taču tā nebūt nav. Indekss norāda kādu daļu no UV starojuma nobloķēs krēms. Tātad ar SPF15, daļa staru, kas sasniegs ādu ir 1/15, jeb 7%, SPF50 = 1/50, jeb 2%. Šīs sakarības ir attēlotas grafikā:

(abi attēli ņemti šeit). Bet svarīgi ir saprast, ka arī 2% UV staru var izraisīt ādas apsārtumu un apdegumu, bet 7% (SPF15) vispār nav pietiekoši, lai pasargātu šūnas no nopietniem bojājumiem. Tikai sākot ar SPF30 var runāt par reālu aizsardzību. Svarīgi ir zināt, ka jebkurš aizsardzības līdzeklis saules staru ietekmē ir stabils tikai divas stundas. Pēc divām stundām vēlams iepriekšējo krēma slāni cītīgi nomazgāt un uzklāt jaunu. Ja tādas iespējas nav, tad uzsmērēt svaigu kārtu pa virsu. Vēl viena lieta, kas jāņem vērā: eļļas nav fotostabilas. Līdz ar to neatkarīgi no SPF norādīta uz eļļas iepakojuma, šie līdzekļi nav paredzēti ilgstošai uzturēšanai saulē. Eļļa palīdz veidoties vienmērīgam iedegumam pateicoties ādas mitrināšanai, taču no apdegumiem nepasargā.

 Mīts #31 Par to, ka ziemā nedrīkst lietot mitrinošus līdzekļus: 
Šo arī diezgan bieži nākas dzirdēt un lasīt žurnālos, tāpēc iekļauju sarakstā. No sākuma izklausās loģiski, vai ne? Jebkurā mitrinošā krēmā ir liels ūdens daudzums. Taukainai ādai paredzētā - 70-80%, sausai - 50-60%. Un sala ietekmē ūdens sasalst. Taču ādas temperatūra gan nekad nepazeminās līdz 0 grādu (nu vismaz dzīvam cilvēkam). Ādā ir asinsvadi, kas nodrošina silto asins cirkulāciju. Ādas temperatūra pat pie stipras atdzišanas nepazeminās vairāk kā līdz 32 grādiem (roku āda gan var atdzist līdz 28 grādiem). Kad mēs uzklājam krēmu uz ādas, tad ļoti ātri uzsilst līdz ādas temperatūrai un ūdens tajā arī. Taču labāk klāt mitrinošo krēmu uz sejas 20-30 minūtes pirms iešanas ārā, jo dēļ temperatūru starpības ūdens strauji iztvaiko un var atūdeņot ādu. Ja sals ir stiprs, tad ieteicams izmantot krēmus vai praimerus, kas satur lielu silikonu daudzumu. 
(attēls ņemts šeit)

Daži mīti ir apkopoti VelvetMimosa blogā.
Kopumā grāmata ir forša un man patika. Vai ir savas cenas vērta? Es šaubos. Taču, ja ir iespēja grāmatu aizņemties, es pavisam noteikti iesaku tā izdarīt :)
Latvijā grāmatu var iegādāties Polaris grāmatu veikalu tīklā. Cena 20 €.

trešdiena, 2015. gada 21. janvāris

Neparasti forši dušas produkti: Stenders, Rituals un Lush

Sveikas, daiļās! Mūsdienās veikalu plauktos var sastapt daudz interesantākus produktus par ierastajām dušas želejām: krēmi, eļļas, suflē, zefīri, putas...Nost ar garlaicību! Šodien pastāstīšu par trīs interesantiem dušas produktiem, kas varētu kalpot arī kā lieliska dāvana māsai, mammai, vai draudzenei.
Sākšu es ar pašmāju Stenders zīmola Feel the Vigour! dzērveņu dušas zefīru. Šīs gaisīgās krēmveida putas ar cukura skrubja daļiņām un īstām zemeņu sēkliņām attīra ādu, sniedzot tev patīkamu masāžas efektu. Ar antioksidantiem bagātais dzērveņu ekstrakts uzmundrinās tavu ādu. Sajūti, kā izsmalcinātais dzērveņu aromāts piepilda telpu un izgrezno tavu ādu. Zefīrs ir saudzīgs tavai ādai, jo tā ph līmenis ir 5,5 un sastāvā nav parabēnu un sulfātu. Līdzeklis ieguvis Cosmopolitan Beauty Awards 2011: Labākais ķermeņa mazgāšanas līdzeklis.
Dušas zefīram piemīt neparasta uzputota konsistence un maiga dabīga dzērveņu smarža. Šis ir vienīgais Stendera zefīrs, kam sastāvā ir arī ādu skrubējošie dzērveņu kauliņi. Sanāk patiešām maiga ādas attīrīšana + viegls skrubis. Konsistence tik tiešām līdzinās gaisīgam zefīram. Tāds ļoti izsmalcināts un patīkams produkts īstai lēdijai. Pieejami arī lavandas, rožu un greipfrūtu dušas zefīri, taču skrubējošās daļiņas ir tikai dzērveņu versijā.
Iegādāties var Stenders mājaslapā. Cena 9.90 par 170 g.

Lush Snowman dušas želeja, vai, drīzāk, galerts. Sniegavīra formas dušas želeja gatavota no karagināna pulvera, Sicīlijas citronu eļļas un bergamotes eļļas, lai tonizētu ādu un atsvaidzinātu tavu rutīnā iestigušo ikdienu! Visiem sniegavīriem deguni ir no burkāniem, tāpēc mēs gribējām arī tavam degunam parādīt šo smaržu. Šis produkts ir sakombinēts no dušas želejas un ziepēm. Mirklī, kad tu atvērsi trauciņu, dušas želeja transformēsies mirdzoši baltā sniegavīrā!
Lush Sniegavīram ir ļoti jautra un neierasta konsistence. Tas tik tiešām ir īsts želejas sniegavīrs! Želeja ir forša un pavisam noteikti patiks arī bērniem, taču dēļ īpatnējās konsistences nav diez ko ergonomiska. Ja lieto veselu sniegavīru, tad tas traki slīd no rokām. Ērtāk ir plēst nost pa gabaliņam, bet no tā sāp sirds! Visvairāk man patīk neparasta un bagātīga burkānu un upeņu smarža, kas nav nedz sintētiska, nedz pārāk salda. Īsta vasaras buķete. Cik saprotu, Sniegavīrs ir ierobežota izlaiduma produkts, tāpēc, ja vēlies izmēģināt, pasteidzies!
Iegādāties var Lush mājaslapā. Cena 2.50 par 100 g. Es ļoti, ļoti, ļoti atvainojos, bet kamēr par visiem produktiem sarakstīju, izskatās, ka sniegavīrs vairs nav pieejams! :( Cerēsim, ka būs vēl citi forši labumi no Lush. Tagad ir pieejama limitēta Valentīndienas kolekcija.Ja nemaldos, tad burkānu un upeņu smaržas parasti virmo Lieldienu kolekcijā.

Rituals Zensation organic rose & cherry blossom dušas putas. Zensation ir viens no zīmola dižpārdokļiem. Produkts apvieno organisko rīsu pienu (kas baro ādu un padara to zīdaini mīkstu) ar ķiršu ziediem, kas ir Japānas šķīstības simbols
Rituals dušas putas ir iepakotas konteinerā zem spiediena (tādā, kādā parasti pārdod skūšanas putas vai dezodorantus). Uzspiežot dozatoru, ārā nāk gels, kas kontaktā ar gaisu un ūdeni pārvēršas atsperīgās un ļoti biezās putās. Sanāk ļoti neparasts piedzīvojums ar jaunām izjūtām un puķainu, nedaudz pūderīgu ķiršu ziedu aromātu. Āda pēc lietošanas tik tiešām ir ļoti mīksta un zīdaina. Putām pieejami veseli septiņi dažādi aromāti.
Iegādāties var Rituals veikalā t.c. Riga Plaza vai arī zīmola online veikalā. Cena 8.0 par 200ml.

Vai ir mēģināts kaut kas no šiem labumiem? Kādi ir jūsu iecienīti dušas līdzekļi?

pirmdiena, 2015. gada 19. janvāris

Ādas kopšana: viens rīts un viens vakars janvārī

Sveikas, daiļās! Mēneša vidus - labākais laiks, lai atrādītu ādas kopšanu. Ņemot vērā, ka pēdēja laikā aktīvi cīnījos ar to, ko mana dermatoloģe nosauca par "skaistu akni", mana ādas kopšana kļuva pavisam rafinēta un pēc iespējas maigāka. Rīts:

 Un vakars:
Avene attīrītājs cītīgi maskējas :)

sestdiena, 2015. gada 17. janvāris

Mazliet ar humoru par nagu laku un auto trendiem

Sveikas, daiļās! Es neesmu nedz kaislīga modes sekotāja, nedz arī skaistuma vai modes redaktore kādam glancētam vai arī online žurnālam. Bet nav jābūt arī jomas guru, lai nepamanītu modes tendences, kas 1) virmo apkārt; ir apkopotas 2) profesionāļu blogos; 3) sieviešu žurnālos. 

Manuprāt visai interesanta modes tendence ir nagu lakas, kas nāk klājā sadarbībā ar (te skan bungas) !!! auto ražotājiem. Tagad pieskaņot nagu lakas toni pie mīļākā auto ir kļuvis pavisam viegli! Sausā nagu laka no Peugeot? Lūdzu:
Attēls ņemts no HellCandy.

Jaunumi no OPI sadarbībā ar Ford Mustang:

Attēls ņemts no Ford Mustang mājaslapas.

Tagad ir iespējams iegādāties arī Merdeces nagu lakas:
Attēls ņemts no Mercedes mājaslapas
Ja nevari atļauties jaunu Mercedes, vari paspīdēt ar sapņu auto toni uz nagiem.

Un Audi arī neatpaliek piedāvājot savu nagu laku mini kolekciju:
Attēls ņemts no Audi mājaslapas

Jāsaka, ka vietējo blogu autores arī neatpaliek un seko modei. Te Baiba atrāda jaunu matu kopšanas līdzekli:
Velvet Mimosa ar savu rozā auto atslēgu, zilo kleitu un "tonāliem ūdentiņiem" ir vispār neatvairāma:
Kādas ir jūsu domas par auto nagu lakām? Gribētu kaut ko izmēģināt?

otrdiena, 2015. gada 13. janvāris

Skaistuma kastītes, kas pieejamas Latvijas meitenēm

Sveikas, daiļās! Pasaulē skaistuma kastīšu bums iesākās jau pirms pāris gadiem. Toreiz Latvijas iedzīvotājas varēja vien skumji noskatīties uz dāsniem un interesantiem ārzemju beauty box'iem. Man ir liels prieks, ka šie laiki ir galā un mūs gaida spoža un glauna kastīšu nākotne :) Ņemot vērā, ka parādījās (vai tuvākajā laikā parādīsies) vairākas alternatīvas, man prātā ienāca doma uztaisīt nelielu apkopojumu par skaistuma kastītēm, kuras iespējams pasūtīt uz Latviju.

Sākšu es ar lielākai daļai zināmu LookFantastic skaistuma kastīti. Par ~20 € (cena nedaudz atšķiras katru mēnesi) tu saņemsi 6 līdzekļus. Daži no tiem būs pilnizmēra, daži mini versijās. Iekšā ir ādas, matu un ķermeņa kopšanas līdzekļi. Šad tad ir kaut kas no dekoratīvās kosmētikas, bet, ņemot vērā, ka tiklīdz kastītē tiek kaut kas no dekoratīvās kosmētikas, uzreiz parādās ļoti daudz negatīvas atsauksmes (kaut vai no sērijas: "Es gribēju sarkanu, bet dabūju rozā lūpu krāsu"), es domāju, ka šāda prakse nebūs populāra. Taču, saturs pavisam noteikti ir savas cenas vērts. Iepriekšējo kastīšu saturu var apskatītes te (septembra), te (oktobra), te (novembra) un te (decembra). Atklāšu kādu nerātnu noslēpumu: iesaku nesūtīt kaķi maisā, bet gan mēneša pēdējās dienās google pameklēt LookFantastic beauty box (un mēnesi). Tādā veidā zināsi, vai esi gatava atdot savu naudu par zināmu saturu. Tieši tā es tiku pie novembra kastītes, kas, manuprāt, ir pati veiksmīgākā.  Kā jau minēju, cena ir 20 €. Piegāde ir bezmaksas. LF kastīti var pasūtīt šeit

Nākošais kastīšu pārstāvis ir MeMeBox. Man patīk, ka MeMe piedāvā gan standarta variantus, gan tematiskos: piemēram, nesen bija pieejama Oil Treatment kastīte, tagad ir Cleanse Morning and Night. Dažām kastītēm parādās spoileri - ir zināms viens vai divi produkti. Ir viens neliels "bet", kas līdz šim atturējis mani no MeMeBox pirkuma: kosmētika nāk no Āzijas. Visi līdzekļi ir no atpazīstamiem, bet Āzijas zīmoliem. Nē, man nav nekas pret. Taču, es labprātāk saņemtu Eiropā zināmus produktus. Bet tas ir mans subjektīvais viedoklis un es domāju, ka kaut kad noteikti pasūtīšu šo kastīti arī. Mājaslapā ir pieejami arī dažādi atlaižu kodi, ar kuriem ir izdevīgi sūtīt dažādu kastīšu komplektu (piemēram, vienā sejas maskas, otrā eļļas, trešā dekoratīva kosmētika). Cenas box'iem ir 23-29 $. Piegāde 6.99 $. Neaizmirsti, ka, ja preces vērtība pārsniedz 27 $, pie kastītes saņemšanas būs jāmaksā arī PVN, taču es nezinu cik godīgi MeMe norāda cenas, iespējams, ka šis pasākums izpaliek. MeMebox var pasūtīt šeit

Vēl viens Āzijas kosmētikas segmenta pārstāvis ir Beauteque Monthly. Mājaslapa apvieno gan veikalu, gan skaistuma kastīšu servisu. Beauteque ir arī pašiem sava minerālu kosmētikas līnija (pūderi, acu ēnas), kas tuvākajā tiks paplašināta ar lūpu produktiem. Ikmēneša kasītēs ir gan Beautique produkcija, gan arī citu slaveno zīmolu kosmētika: My Beauty Diary, Holika Holika, Lioele, The Face Shop, Etude House, Tony Moly, Mizon. Mēneša kastīte maksā 24 $, piegāde uz Eiropu 8.95 $. Beautique kastīti var pasūtīt šeit. Iepriekšējo kastīšu saturu var apskatīties šeit.

Pavisam noteikti interesants produkts ir L'occitane pārsteiguma kaste (nevis kastīte :D ). L'occitane kastītes gan nav ikmēneša piedāvājums, taču kastītēs tiek jaunāko un populārāko līdzekļu mini versijas. Iepriekšējā kastīte parādījās oktobra beigās un maksāja 14 € (bet produktu vērtība bija 28 €). Oktobra kastītes saturu var apskatītes Ievas blogā. Zīmola pārstāvi teica, ka nākošā kastīte varētu pārārdīties februārī vai martā. Gaidīsim! Lai laicīgi uzzinātu par jaunas kastītes pieejamību, iesaku sekot L'occitane FB lapai.

Un pakāpeniski pārejam pie sen gaidītām vietējām kastītēm! Šogad Latvijas tirgū parādīsies divas jaunas kastītes (vismaz pagaidām divas, kas to lai zina, varbūt līdz gada beigām būs vēl plašāka izvēle). 

Sākšu es ar SaneriBox. Man bija lieliska iespēja tikties ar zīmola dibinātāju Irēnu, kas pēc dabas ir perfekcioniste un ļoti cenšas, lai viss būtu ideāli. Ļoti ilgs laiks tika veltīts gan zīmola logotipa izveidei, gan kastīšu noformējumam, gan produktu atlasei. Es pačukstēšu, ka topošā mājaslapa izskatās vienkārši apburoši. Uzreiz var manīt, ka viss pārdomāts līdz pēdējai detaļai. Jāatzīmē, ka Saneri vīzija ir dizainā, stilā un attieksmes ziņā būt atšķirīgiem. Un tas viņiem ir izdevies! Kastīte būs vairāk tendēta tieši uz miniatūrām, kas mani personīgi ļoti priecē, jo tā ir lieliska iespēja pietiekoši labi iepazīties ar līdzekli un nav jau ne vajadzības, ne arī intereses katru mēnesi saņemt jaunu pilna izmēra sejas krēmu vai šampūnu. Runājot par produktiem Irēna minēja, ka kādu lielisku produktu viņa izmēģināja pie draudzenes un bija sajūsmā gan par tekstūru, gan par smaržu, gan par efektu. Šeit Irēna viltīgi uzsmaidīja: "Kā tu domā, kas tad obligāti būs pirmajā kastītē?". Man arī patika, ka zīmola dibinātājai ir doma iepazīstināt dāmas ar dažādiem Latvijas zīmoliem. Es atzīšos, man bija nojausma, ka tie ir daudz, bet, kad Irēna minēja, ka zīmolu saraksts ir uz divām A4 lapām...Un cik varat nosaukt jūs? Īsāk sakot, es esmu ieintriģēta. Mani piekodināja neminēt cenu, bet atļaušos teikt, ka cena ir ļoti patīkama. Jauna kastīte iznāks katru otro mēnesi. Pierakstīties jaunumiem var šeit. Kastīšu pārdošana februārim ir jau sākusies.

Vēl viens jaunums Latvijas tirgū ir Glance Box. Glance box ir uzņēmums, kas dibināts 2014. gada rudenī, LU EVF Biznesa inkubatora ietvaros. Skaistuma kastīte sevī ietver dažādus Latvijā un pasaulē populārus zīmolu produktus. Galvenā misija ir informēt sievietes par skaistumkopšanas produktiem pasaulē (vai redzēsim produktus, kas līdz šim Latvijā nebija brīvi pieejami?). Prioritāte ir klientu skaistums un veselība. Produktu cena ir optimāla un pielāgota mūsdienu tirgum. Skaistuma kastīte tiks izsūtīta reizi mēnesī klientiem, kas iepriekš pieteikušies. Kastītes saturs tiek izveidots ņemot vērā klienta personību (februārī mājaslapā būs iespējams aizpildīt anketas, kas palīdzēs labāk izprast klienta vēlmes un piemeklēt produktus). Klientiem tiks piedāvāta iespēja nopirkt simpatizējošā produkta pilno izmēru (šī opcija gan mani ļoti priecē). Glance Box FB lapā atradu informāciju, ka janvāra sortiments ir klāt un kastītes jau tiek pakotas. Katrā kastītē būs 6-8 kosmētikas miniatūras. Pirmais Glance Box eksemplārs būs pieejams par īpašu akcijas cenu €12. Cena pat vairāk nekā patīkama, vai ne? Pieteikties jaunumiem var šeit. Cik saprotu, arī Glance Box kastīšu pārdošana sāksies pavisam drīz.

sestdiena, 2015. gada 10. janvāris

BYREDO smaržas: Inflorescence, Seven Veils, Gypsy Water

Sveikas, daiļās! Sen blogā nav bijis nekas smaržīgs. Zviedru zīmola BYREDO mājas atrodas Stokholmā. Zīmolu  2006. gadā dibināja Ben Gorham (es atļaušos nelatviskot vārdu). Zviedrijā dzimis Ben izauga starp Toronto, Ņujorku un Stokholmu. Viņš ieguva grādu Stokholmas Mākslas skolā lietišķas mākslas virzienā, taču pēc nejaušas tikšanās ar parfimēru Pierre Wulff izlēma, ka labprātāk radīs aromātus, nevis gleznas. Bez formālas izglītības parfimērijas jomā Ben izklāstīja savas idejas pasaules slaveniem "deguniem" Olivia Giacobetti un Jerome Epinette, ļaujot viņiem radīt smaržu kompozīcijas. BYREDO ir saīsinājums no by redolence, kas tulkojams "sekojot smaržai". Visas smaržas ir radītas kā Bena atmiņas par konkrētām vietām un notikumiem.
Man BYREDO asociējas ar ļoti skaistām un viegli nēsājamām smaržām. Viņas pavisam noteikti ir īpašas un neparastas, taču bez izvirtībām, bez sprāgstošām ārā no nesaprašanas acīm. Šodien pastāstīšu par trīs aromātiem. Sākšu ar savu mīļāko - Inflorescence.
Inflorescence aromāts radīts, lai atzīmētu pavasara iestāšanās. Tas ir apbrīnojami svaigs un balts. Pavasara puķes, puķes un vēlreiz puķes. Augšējās notis: rožu ziedlapiņas, rozā frēzija. Sirds notis: magnolija, maijpuķītes. Bāzes notis: jasmīns. Atdzīšos, ka priekš manis katra no šīm notīm ir īsta pasaka. Bet viss kopā ir īsts ziedu orgasms smadzenēs. Jau ilgi meklēju savas ideālas maijpuķītes un jasmīnus un beidzot atradu, turklāt tik burvīgā salikumā. Uz manas ādas rozes pazūd minūtes laikā, tad panesās magnolijas un atmiņas par pavasara neatņemamu rituālu - botāniskā dārza apmeklējumu magnoliju ziedēšanas laikā. Jā! Tās ir tik īstas, ka es burtiski redzu tos milzīgos baltos ziedus. Pēc dažām minūtēm magnolijas pieklust un paliek tikai maijpuķīšu lauks, kuru glāsta saules stari, kas sitas cauri koku zariem meža vidū. Es jau zinu ko uzdāvināšu sev dzimšanas dienā. Viskaistākās smaržu maijpuķītes.

Seven Veils aromāts balstīts uz Jaunās Derības sižeta. Ķēniņa Hēroda dzimšanas dienā viņam dejas priekšnesumu sniedza viņa mirušā brāļa sievas Hērodijas meita Salome. Viņa ir pavedinātāja ar brūnām acīm un basām kājām. Salomes Septiņu plīvuru deja Hērodam tik ļoti patika, ka viņš zvērēdams apsolīja dot tai visu, ko meitene lūgs. Kā atlīdzību par savu deju meitene palūdza Jāņa Kristītāja galvu uz sudraba bļodas. Un ko prasītu jūs?
Augšējās notis: burkāns, rozā pipari. Sirds notis: Taizemes vaniļas ziedi, oleandrs, glicīns, tīģerorhideja. Bāzes notis: sandalkoks, vaniļas pupiņas. Seven Veils ir ļoti silts, sauss, kaislīgs. Uz savas ādas kā pirmos akordus es pavisam noteikti jūtu piparus un... dedzinošu viskiju. Pēc tam viskijs pazūd un atplaukst sandalkoks, orhideja un vaniļa, bet tāda ļoti dūmakaina. Šis pavisam noteikti nav dienas, bet gan vakara, pat intīmā vakara aromāts. Es neteiktu, ka Seven Veils ir aromāts, pie kura manas rokas sniegsies bieži, taču tas pavisam noteikti ir uzmanības vērts.

Gypsy Water (čigānu ūdens) ir čigānu dzīvesveida glamurizācija. Zeme, dziļie meži un lieli ugunskuri atmodina sapni par brīvu, krāšņu dzīvi saskaņa ar dabu.
Augšējās notis: bergamote, citrons, pipari, kadiķis. Sirds notis: vīraki, priežu skujas, īriss. Bāzes notis: ambra, vaniļa, sandalkoks.
Sākuma uzplaukst dzirkstoša bergamote un citrons. Spirgti, zaļi, skaļi! Pēc īsa brīža aromāts parāda savu dziļo mežu dabu: skujas, sūnas, koki. Es burtiski redzu mistisku mežu naktī, kur apkārt lidinās mazas fejas ar uguntiņām rokās. Tad mežs aiziet otrā plānā un parādās liels ugunskurs jūras krastā.

Smaržas var iegādāties BYREDO mājaslapā.

P.S. Liels paldies zīmola pārstāvjiem par iespēju izmēģināt rakstā minētos produktus (uzreiz atrunāšos, ka šis fakts nekādā veidā neietekmēja manu viedokli un atsauksmi). 

trešdiena, 2015. gada 7. janvāris

Decembra favorīti

Sveikas, daiļās! Pēc tradīcijas mēneša sākumā atrādu iepriekšējā mēnesī visvairāk lietotus produktus. Šoreiz gan kopjošā, gan dekoratīvā kosmētika kopā:
Man bija piemeties dīvainais nesārto lūpu garastāvoklis, tāpēc visvairāk lietoju Dior Lip Glow balzamu un Bourjois Rouge Edition lūpu krāsu 04 Rose Tweed, kas ir ideāls your lips but better tonis. Sev par brīnumu es pat pāris reizes nolakoju nagus, kas ar mani sen nav bijis. Turklāt bija arī daudz svētki, tāpēc gribējās kaut ko svinīgu un zeltītu. Orly Sashay My Way ir hologrāfiski zelta sešstūrīši un plānas nūjiņas, kas rāda tādu nekārtības sajūtu uz nagiem (vismaz man tā šķiet). Pāris reizes uzlakoju un sapratu, ka gribu nagu laku, kurā ir tikai zelta rimbulīši, bez sirdsapziņas pārmetumiem nopirku sev China Glaze Solar Flare. Un ir, ir ideāla! Spīdumi daudz un klājas vienmērīgi. Novembrī saņēmu paciņu no iHerb, kurā bija otiņas no Real Techniques un Expert Face Brush uzreiz iepatikās. Saprotu, par ko visi jūsmo. Pateicoties RT otām atgriezos arī pie Artdeco krēmveida vaigu sāruma tonī 15, kas perfekti atsvaidzina manus bālos vaidziņus. Neskatoties uz savu spending ban, decembrī tiku pie dažām kosmētiskām dāvanām, kuras jau sen bija manā vēlmju sarakstā. NARS Radiant Creamy Concealer tonī Vanilla ir man šobrīd nedaudz pa gaišu (tāpēc jaucu tam klāt nedaudz tumšāku tonālo krēmu), bet es nesaprotu kā es varēju bez viņa agrāk dzīvot?!  Un arī iepakojums ļoti glauns un skaists. Vienīgais kopjošās kosmētikas pārstāvis šoreiz ir Kiehl's Midnight Recovery Concentrate. Lieliski saved kārtībā ādu, kad tai iestājas mistiska pumpu lēkme.
Un kāds ne-kosmētiskais (cik nu ne-kosmētiskais) favorīts. Grāmata, kas apkopo visizplatītākos mītus par skaistumkopšanu. Бьюти мифы:
Grāmatas autores ir Jana Zubcova (bloga insider.ru autore un arī viena no manām mīļākajām blogerēm, viņai ir arī liela pieredze skaistuma redaktores amatā dažādos populāros glanca žurnālos) un Tijna Orasmjae-Meder (kosmetoloģe, Meder zīmola dibinātāja). Patiesībā ļoti interesanta un pamācoša lasāmviela cilvēkiem ar kosmētiskiem aizspriedumiem. Grāmata apkopo 50 mītus un to izskaidrojumus. Vai ir interese par smalkāku izklāstu?

sestdiena, 2015. gada 3. janvāris

Empties #20, jeb decembra tukša tara

Sveikas, daiļās! Jauno gadu iesāku ar kosmētiskās miskastes iztukšošanu. Iepriekšējā mēnesī man tukšo trauciņu nebija (varbūt viens vai divi bija, bet es vairs īsti neatceros), šoreiz gan šis tas ir sakrājies un pēc spending ban ieviešanas redzu, ka ir daudz līdz pusei, vai pa septiņdesmit-astoņdesmit procentiem izlietoti līdzekļi. Vai tiešām burciņu un tūbiņu skaits samazināsies? Gribētos gan. Esmu arī aktīvāk pievērsusies paraudziņu lietošanai, savādāk tie arī tikai krājas. Tad nu decembra tukšinieki:
  • Avene Hydrance Optimale Light SPF 20. Komentāri lieki. Visu laiku labākais krēms. Plašāka atsauksme šeit.
  • Bioderma Hydrabio micelārais ūdens. Ļoti labs, bet klasiskais Sensibio man patīk vairāk. Plašāka atsauksme šeit.
  • La Roche Posay Serozinc. Kāpēc tieši visforšākie līdzekļi ir beigušies? Ideāls tonizējošais līdzeklis taukainai ādai, vai ādai ar nepilnībām. Plašāka atsauksme šeit.
  • TheBodyShop dušas želeja ar Japānas ķiršu ziediem. No parastām TBS želejām atšķiras tikai ar smaržu. Forša.
  • Sephora Lemon Verbene dušas želeja. Ļoti laba. Man ļoti patīk Sephoras krēmveidīgas dušas želejas. Plašāka atsauksme par abām želejām šeit.

Paraudziņi un vēl šis tas:
  • Kiehl's galvas ādu attīrošs šampūns pret blaugznām. Ļoti maigs. Pat pārāk maigs. Tik maigs, ka matus līdz galam neizmazgā.
  • Alpha-H Micro Cleanse. Lasītas daudz labas atsauksmes, bet es gan sajūsmā neesmu. Līdzekļa konsistence atgādina kaut ko līdzīgu krēmam ar iejauktu lielu sodas daudzumu. Micro Cleanse labi attīra ādu no atmirušajām šūnām. bet skrubjveidīga konsistence man pa galam nepatika, acīmredzot, esmu galīgi atradinājusies no abrazīviem (pat ļoti maigiem) līdzekļiem.
  • Kiehl's Midnight Recovery Concentrate. Rādu tikai vienu paraudziņu, bet patiesībā esmu izlietojusi vairākus un tieši tāpēc beidzot sadūšojos atvērt savu MRC pudelīti. Ideāls līdzeklis problemātiskai sejas ādai. Drīz būs pilnvērtīga atsauksme.
  • TheBodyShop uzacu zīmulis. Mans favorīts. Kad beidzās, es ilgi medīju jaunu (visu laiku mans tonis bija izpirkts), līdz dabūju. Esmu izlietojusi jau vairākus un vienmēr atgriežos pie TBS. 
  • Artdeco Volume Sensation skropstu tuša. Laba, bet man patīk "sausāka" tušas formula. Plašāka atsauksme šeit.
  • Thisworks Deep Sleep Pillow Spray. Lai gan es biju pirmā, kas kliedza, ka kam šis brīnums ir vajadzīgs un, ka es nevaru pagulēt, ja jutu kādu smaržu. Taču spilvena sprejs man ļoti patika. Man vispār patīk lavanda un tās nomierinoša smarža. Labs līdzeklis, taču kaut kam tamlīdzīgam es dotajā brīdī naudu netērēšu. 
  • Dermalogica Special Cleansing Gel. Nezinu kas tur baigi spešal. Tāds pats putojošais gels kā pārējie. Turklāt ļoti sausināja ādu.
  • Anne Semonin Cream Mask. Ideāla barojoša un mitrinoša maska, kas glāba manu ādu, kad tā līdzinājās tuksnesim (paldies salam un apkurei). Momentāns komforts. 

Kā jums veicas ar tukšiem trauciņiem? Daudz izlietoti produkti?