Sveikas, daiļās! Kalendārā ziema ir galā, taču laika apstākļi ne visai priecē. Lai gan ziema šogad bija visai saudzīga, mana āda tomēr jūtas atūdeņota, tāpēc šodien pastāstīšu par dažiem līdzekļiem, kas man palīdz sakopt un atjaunot ādu pēc auksta laika. Ne visi pieminētie līdzekļi ir absolūti favorīti, taču daži pavisam noteikti ir uzmanības vērti.
 
  • Alterra Hydro Lifting-Koncentrat ir caurspīdīgs mitrinošais serums-gels ar liftinga iedarbību. Patīkama vīnogu smarža. Taču līdzekļa tekstūra ir tik ūdeņaina, ka baigo papildu mitrināšanu es nejutu. Otrā vietā sastāvā spirts, kas man arī ne visai patīk. Taču domāju, ka līdzeklis varētu derēt kā papildu mitrināšanas avots izteikti taukainai ādai, kad negribas papildu krēmīgumu, bet tikai nedaudz mitrināšanas.  
  • Kiehl's Hydro-Plumping Re-Texturizing Serum Concentrate manai "smagai artilērijai" pievienojas salīdzinoši nesen, bet jau nonāca mīluļu topā. Patīkama tekstūra, kurā pavisam noteikti jūtams glicerīns. Serums lieliski mitrina ādu. Kopā ar mitrinošu dienas krēmu dara brīnumus ar sausu sejas ādu. Tuvākajā laikā būs plašāka atsauksme.
  • Avene Hydrance Optimale Light no manas puses komentārus vairs neprasa, bet es nevarēju neiekļaut šo must have līdzekli rakstā par atūdeņotas ādas glābiņiem. Viegla konsistence, neuzbāzīgs aromāts. Laba mitrināšana kombinētai ādai, jo sastāvā ir gan mitrinošie aģenti, gan mikro sūklīši, kas uzsūc liekos taukus. Vienmēr ir manā kosmētikas maciņā. 
  • La Roche-Posay Hydreane Light ir kārtējais mēģinājums atrast veiksmīgu analogu iepriekšminētam Avene Hydrance krēmam. Gelveida konsistence. Labi mitrina ādu, pat labāk nekā Avene, taču pirmkārt, man sāk rasties aizdomas, ka pumpas uz vaigiem, pret kurām ļoti ilgi cīnījos, tomēr izraisa LRP krēms, nevis nepatiesi apvainotais Clarisonic. Un otrkārt, tam ir jocīga pūderīga smarža, kas ir absolūti identiska LRP dezodoranta smaržai. Un personīgi man dezodoranta smarža asociējas (piedošanu) ar sviedriem. Tāpēc noraustos, kad sajutu šo aromātu. Turklāt smarža ir visai uzbāzīga un jūtama uz ādas vēl dienas vidū.
  • MOSSA Vitamin Cocktail dienas krēms ar smiltsērkšķiem un avenēm ir visefektīvākais mitrinošais krēms no maniem krājumiem. Viegla tekstūra, svaiga, nedaudz rūgtena smarža. Līdzeklis lieliski derēs izteikti sausas ādas īpašniecēm, jo mana kombinēta āda jau pārāk ātri sāk spīdēt.
  • Avene Antirougeurs dienas krēms kombinētai ādai ar plīsušiem kapilāriem (spf 20). Krēmam ir piejaukts klāt zaļš pigments, kas domāts, lai palīdzētu nomaskēt apsārtumus. Tekstūra ir viegla, taču mani nepamet sajūta, ka krēms neiesūcas ādā līdz galam, bet sēž virsū kā maska. Sporta laikā āda vispār jūtas kā zem polietilēna plēves. Līdzeklis varētu būt labs vējainās dienās, kad ādai vajadzīga papildus aizsardzība pret apkārtējās vides nelabvēlīgu ietekmi, taču ikdienā roka sniedzas pēc citiem ķobīšiem.
  • TheBodyShop Drops of Youth neparastas elastīgas želejveida konsistences nakts maska. Smagnējs zaļā stikla iepakojums un mini karotīte maskas uzklāšanai uzreiz uzpērk. Maskai ir patīkama augļu/zālīšu smarža un tā tērējas ļoti ekonomiski, jo paredzēta lietošanai nakts krēma vietā. Ja paņem pa daudz produkta, tad maska līdz galam neuzsūcas un ir lipīga. Taču, ja paņemtais daudzums ir pareizs, tad maska patīkami veldzē ādu un no rīta āda ir maiga, mīksta un elastīga kā bēbīša dupsis. Iepakojumā ir veseli 90 ml, kas noteikti pietiks vismaz pusgadam.
  • Hydraluron no Inded Labs seruma sastāvā ir gandrīz tikai plika hiāluronskābe. Vidēji biezs caurspīdīgs gels piepilda ādu ar dzīvīgu mitrumu un uzlabo ādas tekstūru. Es klāju arī uz acu zonas. Tiešām lielisks serums, kas ir manā kopjošās kosmētikas maciņā uz palikšanu. Tikai žēl, ka Latvijā nav nopērkams.
  • Avene Cicalfate ir biezs un trekns balts krēms, kas palīdz atjaunot ādu un efektīvi mazina rētas un pumpu paliekas. Lieliski cīnās ar kairinājumiem. Lietoju pārsvarā uz nakti un jau no rīta var redzēt, ka āda ir gaišāka, apsārtumi mazinājušies, pumpu rētiņas ir mazākas.