Shiseido Perfect Foundation Brush vs 131 Brush (review)

Please scroll down for the English summary

Sveikas, daiļās! Jau sen ārzemju blogos gāja sajūsmas vilnis par Shiseido mazulīti - Perfect Foundation Brush. Tolaik ilgi staigāju pa vietējiem veikaliem, bet perfektas otiņas vienmēr bija izpirktas. Metu vēlmi "aptaustīt pirms pirkuma" pie malas un pasūtīju "kaķi maisā" no ārzemju interneta veikala. Un ne mirkli neesmu nožēlojusi.
Shiseido ir milzīgs Japānas kosmētiskais koncerns, kurš piedāvā ļoti plašu kosmētikas (gan dekoratīvās, gan kopjošās), gan aksesuāru klāstu. Cik atceros, Shiseido ir vairāk nekā 26 kosmētikas zīmoli (vai līnijas) ļoti plašā cenu kategorijā. Eiropā ir pieejama tikai viens Eiropas tirgum domāts zīmols Shiseido, kas piedāvā selektīvas kosmētikas produktus (taču no ebay un Āzijas kosmētikas veikaliem var pasūtīt arī daudz citus interesantus produktus).
Šodien par divām tiešām perfektām otiņām tonālā krēma uzklāšanai: Perfect Foundation Brush (Eiropas versija) un 131 (jeb lētāka Āzijas versija). Otiņas sola vieglu tonālā līdzekļa (gan šķidrā, gan krēmveida, gan pūdera) uzklāšanu bez švīkām, dabisku pārklājumu, lielisku rezultātu ar jebkuru tonālo krēmu.
Pirmā reizē paņemot otiņu rokās biju pārsteigta, cik maziņa tā ir! Te ir salīdzinājums ar tonālā krēma iepakojumu un pinceti:
Darbībā otiņa ir absolūti ideāla, es ātri aizstūmu tālāk skapī visas pārējās tonālā krēma otiņas un sapratu, ka vēlos vēl vienu Shiseido draudzenīti, vai kādu analogu un sāku meklēt informāciju. Ātri vien atklāju, ka manam mīļumam ir tā paša zīmola lētāks analogs un pasūtīju #131. Jāsaka, ka otiņas ir identiskas! Nu labi, atšķiras iepakojums un rokturu krāsas, taču gan saru garums, gan izmērs un biezums, gan plastmasas kāti - mats matā.
Šeit ir video, kurā redzams, kā pareizi lietot otiņu. Sanāk kaut kas līdzīgs Beauty Blender, bet es teiktu, ka ar Shiseido vieglāk kontrolēt gan produkta daudzumu, gan var redzēt kur īsti klāj produktu. Instrukcijā parādīts, ka ar plīkšķiem tonālais krēms jāklāj tikai uz zonām, kurās ir vajadzīgs biezāks pārklājums - uz vaigiem. Es parasti izmantoju Shiseido kā parasto tonālā krēma otu(nevis ar plīkšķiem, bet vienkārši pārbraucot pāri sejai) un tad, ja prasās, uz vaigiem un ap degunu darbojos ar plīkšķu tehniku. Pārklājums sanāk ļoti plāns un dabisks, bez švīkām. Plīkšķinot, var padarīt klājumu pilnīgi necaurspīdīgu.
Un tagad otiņas darbībā. Bildē ir Bourjois Healthy Mix tonālais krēms un mans šīs dienas modelis - Citrus Limon, jeb vienkārši dzeltenais citrons. Pateicos citronam, ka tas bija pietiekoši drošs un atļāva bildēt savu ne gluži perfekto ādu makro režīmā, lai atrādītu jums otiņas spējas.
Uzskatāmi demonstrēju kā izskatās viens un tas pats tonālais krēms uzklāts uz vienas un tās pašas "ādas", atšķiras tikai instrumenti.

Uzklāšana ar pirkstiem:
Kā var redzēt klājums kopumā ir viendabīgs, bet krēms nepatīkami iesēžas dziļākās "porās" un akcentē nepilnības, kas saistītas ar ādas nelīdzenumu. Protams, ka cilvēka ādai poras nav tik lielas kā citronam un arī ādas tonis tik ļoti neatšķiras no tonālā krēma.

Uzklāšana ar "klasisko" tonālā krēma otu:
Pārklājums sanāk plānāks, bet atkal var redzēt kā krēms iespiežas nelīdzenumos un rētiņās.

Uzklāšana ar Shiseido Perfect Foundation Brush:
Pārklājums sanāk pavisam plāns un tāpēc nevar tik labi redzēt arī uzklāšanas robežas. Bet, apsteidzot jautājumus, citrons bildē ir fokusā! Ja ieskatīties var redzēt sīkus gružus (jo otiņa pirms uzklāšanas fotosesijas nebija tīra). Īsts fotošops ar kātu. Vēršu jūsu uzmanību, ka arī "ādas" nepilnības un rētas ir lieliski nosegtas. Poras pavisam nemanāmas. Ja ir nepieciešamība, tad krēmu var klāt vairākās kārtās, veidojot pavisam necaurspīdīgu pārklājumu.  
Par šo mazulīti ir arī slavinoša atsauksme no Velvet Mimosa.

Info oficiālā mājaslapā par Shiseido 131 var apskatītes šeit. 131 otiņu pirku ebay no šī pārdevēja.

Perfect Foundation Brush pieejama Douglas veikalos un Feelunique (es pirku lielu atlaižu laikā). Cena ap 40 €. 131 otiņa izmaksās 2x lētāk.

Hello gorgeous! Some time ago there was a huge raving wave about the Shiseido Perfect Foundation Brush. I decided to try it and fall in love from the firts time. It really applies the foundation seamlessly. You can control the coverage by using the brush as a classy foundation brush or build up to full coverage using "tapping" technique shown here. You can see the application of the same foundation (Bourjois Healhy Mix) on the lemon using fingers, classy foundation brush, or Shiseido PF brush. Perfect, righht? The only downside of the brush is slow drying after wash. So I decided to buy one more, but as the brush was quite pricey I looked for an a cheaper alternative. I fount that there is a Shiseido brush #131 which is meant for Asian market and it seems to be a complete dupe for the Perfect Foundation Brush. And it reaaly is! The shape, handles and bristles are identical. The only difference is in color of handles and ferrules. I've seen on the other blogs that girls say that PF brush have a little bit more firm bristles. No, they are not. But there are so many bristles it is hard to clean them properly and by the time, there is some product buildup on the bristles. This is why the new brush may seem a little bit more thin. To avoid the product buildup I suggest to use some brush cleansing silicone mitt.