Sveikas, daiļās! Micelārie ūdeņi turpina savu uzvaras gājienu un gan veikalu, gan aptieku plauktos parādās arvien vairāk jauni produkti. Ņemot vērā lielo konkurenci, ražotāji pievieno micelāram ūdeni arvien vairāk papildu kopjošus komponentus, kas mitrina, nomierina ādu, aizkavē novecošanās un tā tālāk. Šodien par diviem lieliskiem jaunumiem: aptieku Vichy un organisko pašmāju Madaras micelāro ūdeni.
Madara Micellar Water. Universāls sejas tīrīšanas līdzeklis, kas nav jānoskalo, Piemērots lietošanai ikdienā un ideāls līdzņemšanai ceļojumos. Vienā paņēmienā noņem kosmētiku un netīrumus, līdzsvaro un mitrina pat jutīgu ādu. Radīts no ādu mitrinošās alvejas, hialuronskābes un nomierinošās ziemeļu peonijas. Micelāram ūdenim piemīt pūderīga smarža un nedaudz dīvaina konsistence. Tāda sajūta, ka šis ūdens ir nedaudz biezāks, nekā ierasti micelārie ūdeņi. Madara ūdens noņem kosmētiku bez pārpalikumiem, bet tam ir vajadzīga lielāka piepūle. No sākuma man šķita, ka vispār neko nemazgā, bet tad sapratu, ka šim līdzeklim jādod ilgāks laiks, kamēr tas izšķīdina kosmētiku. Jāsaka, ka Madara ūdeni var lietot arī kā nomierinošu toniku (es tā daru, kad sejas āda pēkšņi paliek niķīga). Tas patīkami atsvaidzina un nomierina ādu. Pēc lietošanas nav velkošas sajūtas. Pudelīte ir skaista un askētiska, bet, ir pārāk cieta, tāpēc grūti uzspiest, ja gribas dabūt līdzekli ātrāk, kā arī iekšā ir tikai 100 ml. Bet autors ir jāvērtē pēc autora noteikumiem un jāsaka, ka šis viennozīmīgi ir pats labākais no visiem mēģinātiem organiskiem micelāriem ūdeņiem. Priecē arī tas, ka sastāvā ir daudz vērtīgas dabiskas sastāvdaļas.
Sastāvs: Aloe Barbadensis, Rosa Damascena, Hamamelis Virginiana, Glycerin, Benzyl Alcohol, Sodium PCA, Potassium Sorbate, Lactic Acid, Aroma, Sodium Hyaluronate, Paeonia Lactiflora (Peony) Root Extract, Caprylic/Capric Glucoside, Xylitylglucoside, Propanediol, Anhydroxylitol, Xylitol, Phragmites Communis Extract, Poria Cocos Extract, Rhamnose, Glucose, Glucuronic Acid.
Iegādāties var u.v. Stockmann, Madara veikalos, Madara interneta veikalā. Cena 14,50 € par 100ml.


Vichy Purete Thermale Micellar Solution. Līdzeklis sejas attīrīšanai, dekoratīvās kosmētikas noņemšanai, kā arī jutīgas ādas un acu zonas nomierināšanai. Nodrošina tūlītēju mitrināšanas efektu. Bagātināts ar mitrinošu glicerīnu un atjaunojošu B5 Pro-vitamīnu. Vichy ūdens ir superīgs! Tas acumirklī attīra ādu no kosmētikas (arī tušas) un netīrumiem, nekairina acis, atvēsina, patīkami svaigi smaržo. Man šķiet, ka šis ir viens no ātrākiem (kosmētikas noņemšanas ziņā) micelāriem ūdeņiem. Pēc lietošanas gan vienmēr nomazgāju līdzekļa paliekas ar ūdeni, jo savādāk šķiet, ka āda ir slidena (iespējams, ka tā ir tikai mana paranoja).
Sastāvs: Aqua, Hexylene Glycol, Glycerin, Poloxamer 184, Disodium Cocoamphodiacetate, Disodium EDTA, Panthenol, Poluaminopropyl, Biguanide, Parfum.
Iegādāties var: aptiekās (ārzemju lapās ir savādākas bildes un es nevaru saprast vai līdzeklis ir tas pats). Cena Latvijā 11,80 € par 200 ml un 15,70 € par 400 ml.