Sveikas, daiļās! Gada sākumā Latvijā parādījās divi skaistuma kastīšu servisi, par ko visām daiļā dzimuma pārstāvēm, kas interesējas par kosmētiku un skaistumkopšanu, ir liels prieks. Beidzot nav jāsūta lielo meiteņu "kinder olu" no ārzemēm un jāgaida teju divas nedēļas, paspējot ārzemju blogos izpētīt saturu un palaižot vējā pārsteiguma momentu.
Skaistuma kastīšu servisi Latvijā darbojas jau pusgadu un man bija ļoti interesanti tikties ar GlanceBox un SaneriBox pārstāvēm, lai iztaujātu viņas par to kā tad klājas servisiem šodien, kas ir mainījies pa šiem sešiem mēnešiem un ko kastīšu kārotāji var sagaidīt nākotnē. 
Sugarmakeup bloga lasītājām ir lieliska iespēja tikt pie GlanceBox un SaneriBox kastītēm. Kā? Lasi līdz galam!
Jūlija no GlanceBox
K: Jūlija, pastāsti kā viss sākās un kā radās ideja par skaistuma kastīti?
J: Dzīvojot ārzemēs, man ļoti iepatikās skaistuma kastīšu ideja - izjust īstu pārsteigumu un izmēģināt interesantu kosmētiku. Atgriežoties Latvijā, sapratu, ka tieši mazi sievišķīgie svētki ir tas, kas man pietrūkst. Tā arī radās ideja veidot savu skaistuma kastīti.

K: Pastāsti kā gāja sākumā?
J: Grūti! Īstenot ideju ļoti palīdzēja biznesa inkubators, taču urbties cauri likumdošanai, slēgt līgumus, izplānot piegādes iespējas nācās pašiem.
K: Taču drīz iznāks jau septītā GlanceBox kastīte. Kā ir mainījies zīmols un kastīte, salīdzinot ar pašu sākumu?
J: Ir pieaugusi gan kvantitāte (kastīšu tirāža), gan arī kvalitāte - vairāk cenšamies likt miniatūras, kas ir ērtas ceļojumiem. Nesen mainījām pašas kastītes dizainu, kas ir kļuvis pievilcīgāks un cietais kartons labāk pasargā saturu.

K: Saki, pēc kāda principa kastītes tiek komplektētas?
J: Kastītes cenšamies komplektēt tā, lai viss labi saderētu kopā un lai kādas kategorijas produkti nedublētos, proti, lai kastītē nebūtu divi šampūni. 

K: Ko kastītes abonementi varētu gaidīt no GlanceBox nākotnē un kas patiktu tev pašai?
J: Ir dažas idejas, piemēram, selektīvas kosmētikas kastīte vai vīriešu kastīte. Man pašai ļoti patīk Āzijas kosmētika, tāpēc tā bieži parādās kastītēs. Augustā plānojam atvērt interesantu tematisku stendu Riga Plaza veikalā.

K: Kāda ir GlanceBox auditorija?
J: Lielākoties, tās ir dāmas vecumā ap 25-35 gadiem.
GlanceBox kastīti var pasūtīt šeit.

Irēna no SaneriBox
K: Irēna, SaneriBox kastītes iznāk reizi divos mēnešos, kāpēc tā?
I: Kā rāda iepriekšējā pieredze biežāk arī nevajag. Šī servisa mērķis ir dot iespēju iepazīties un izmēģināt jaunu kosmētiku, atrast sev piemērotus produktus un pārliecināties, ka kosmētika neizraisa alerģiskās reakcijas pirms veikt pilna izmēra produkta iegādi. Saņemot kastīti reizi divos mēnešos mūsu klientes ar interesi gaida nākamo kastīti

K: Vai kastītes satura nokomplektēšana ir viegla?
I: Noteikti nē! Pirmkārt, Latvijas tirgus mērogs un iespējas ļoti ierobežo interesantu ideju kvalitatīvu realizāciju. Otrkārt, vienmēr ir kādas pēkšņas problēmas un kaut kas neiet pēc plāna pat tad, ja viss šķietami ir izplānots līdz pēdējam sīkumam. Citreiz ir grūti strādāt ar dažiem zīmoliem, kuru pārstāvji ir pārāk konservatīvi un dod priekšroku tradicionālajam mārketingam.
Tā kā šis projekts priekš manis ir ilgi lotos “bēbis”, es visu uztveru ļoti personīgi, pat ja kaut kādas ķibeles mums nebija iespējas paredzēt un ietekmēt (piemēram, iepriekšējā kastītē izkusušais zefīrs), taču visu "ņemam aiz auss" un mācamies no kļūdām.


K: Ko varam gaidīt no SaneriBox nākotnē?
I: Šobrīd īpaši piedomājam, lai palutinātu pastāvīgos klientus un sadarbībā ar partneriem vaikt dažādas akcijas. Ir daudz idejas par tematiskām kastītēm, piemēram domātam vīriešiem, vai veltītam sezonas aktualitātēm. Kā arī drīzumā mūsu projekts tiks ievērojami paplašināts, ieviešot jaunu pakalpojumu (pagaidām tas ir noslēpums).

K: Vai neplānojat izlaist kastīti tikai ar dekoratīvo kosmētiku?
I: Diemžēl, tas būtu vienkārši nereāli Latvijas tirgus apstākļos. Mums ir pārāk maza pirktspēja, tāpēc dekoratīvās kosmētikas paraudziņi un miniatūras ir pieejami zīmoliem, kas ir saskaitāmi uz vienas rokas pirkstiem.

K: Kāda ir SaneriBox auditorija?
I: Mēs orientējamies uz sievietēm vecumā no 25 gadiem, kuras ir ieinteresētas izmēģināt kaut ko jaunu un papildināt savu kosmētikas maciņu. Tāpēc arī kastītes saturs tiek veidots atbilstoši. Tomēr katra varēs atrast mūsu kastītē savam vecumam atbilstošus produktus.
SaneriBox kastīti var pasūtīt šeit.

Paldies lieliskām dāmām par to, ka atrada laiku tikties ar mani un atbidldēt uz jautājumiem :)
Un, kā tika solīts - konkurss! Šoreiz facebook faniem. Seko sugarmakeup FB lapai, GlanceBox un SaneriBox FB lapām (mēs pāraubaudīsim!) (viss notiek automatiski caur Rafflecopter formām) un pēc divām dienām uzzini, vai laimēji kāroto (GlanceBox vai SaneriBox kastīti). Pārliecinies, ka 5. augustā būsi sasnidzama FB, lai nosaukutu adresi un telefonu kastītes piegādei. Skaistuma kastīti saņemsi kopā ar pārējiem abonentiem. SaneriBox kastīšu piegāde sāksies 5.08, bet GlanceBox mēneša beigās. Konkurss norisinās līdz 5.08.15 pl 00:00
a Rafflecopter giveaway a Rafflecopter giveaway