Sveikas, daiļās! Šodien pastāstīšu par savu nepatīkamo pieredzi ar interneta pirkumiem. Ceru, ka vismaz kāds atradīs šo rakstu sev par noderīgu.
Jau kādu laiku gribēju iegādāties kādu no pēdu vīlēm, jo vasaras sandales jau  paglabātas skapī, bet ar saviem nesmukajiem papēžiem diemžēl to izdarīt nevar – jādzīvo ar tādiem, kādi ir. Vai arī jāmēģina kaut kas darīt lietas labā. Dažādos veikalos staigāju garām Scholl pēdu vīlei un ik pa laikam domāju, ka pirkšu, bet skopums ņēma virsroku katru reizi, lai gan esmu dzirdējusi ļoti labas atsauksmes.
Kādā kolektīvās iepirkšanās portāliem, pamanīju, ka tiek piedāvāta manis ilgi kārotā pēdu vīle par tik lielisku cenu (14 €), ka nu šoreiz nevarēju nepasūtīt. Pasūtīju, samaksāju, gaidīju piegādi. Jau nākamās dienas vakarā saņēmu īsziņu, ka mana prece ir nogādāta uz Omnivas pakomātu. Gāju pakaļ nākošajā dienā un nevarēju vien nopriecāties, ka tik ātri un tik lēti un tik forši, biju aizmirsusi, ka ja kaut kas liekas pārāk labs, lai būtu patiesība, tad ticamākais, ka tā arī ir.
Atvēru iepakojumu un pamanīju, ka caurspīdīgais plastmasas iepakojums ir atvērts un pēc tam aizvērts ar metāla skavām. Nodomāju, ka droši vien tāpēc, ka iekšā ir ievietota instrukcijā latviešu valodā, kas man likās pilnīgi saprotami. 
 
Tāpat likās aizdomīgi, ka ierīcei komplektā nebija 4 baterijas, kas nepieciešamas ierīces darbībai, lai gan uz iepakojuma ir norādīts, ka komplektācijā tām IR jābūt (vēlāk, iepazīstoties ar iepirkšanās portāla preces aprakstu tik tiešām pamanīju, ka baterijas komplektā neietilpst).
Visbeidzot izņemu pašu “Scholl” ierīci un sapratu, ka kaut kas nav tā. Izpildījums likās pa galam slikts – plastmasa tāda nekvalitatīva, pavisam cits materiāls, nekā biju redzējusi veikalos, savienojuma vietas pārāk pamanāmas un vispār ierīce atstāja tādu dīvainu/nekvalitatīvu iespaidu. Uzriezi sniedzos salīdzināt ar citu (mammas) nagu vīlīti no Scholl un tik tiešām  atšķirība bija ļoti manāma. Sapratu, ka  neapzināti esmu nopirkusi pakaļdarinājumu. Lai par to pārliecinātos, aizņēmos no mammas viņas pēdu vīli, lai uzskatāmāk redzētu atšķirības.
Galvenās atšķirības, ko saskatīju:
1)    Iepakojums – caurspīdīgais iepakojums oriģinālajai Scholl pēdu vīlei ir cietāks, attaisāms speciālā ar bultiņu norādītā vietā, nevis ir viegli attaisāms;
2)    Baterijas – ierīces oriģinālā komplektācija paredz, ka 4 baterijas IR komplektā;
3)    Ierīces materiālam jābūt viegli matētam - nedaudz ar gumijas pārklājumu;
4)    Ierīces rotējošā daļai ir jāgriežas ap savu asi un nav jāstaigā no augšas uz leju un otrādi;
5)    Ierīces rotējošās daļas aizsarg-vāciņš pieguļ labi un uz tā ir uzraksts “Scholl”;
Katram cilvēkam ir savs viedoklis par pakaļdarinājumiem un tā ir katra paša izvēle vai apzināti iegādāties šādu preci. Šoreiz neiet runa par to, bet gan par apzinātu pircēju (mūsu) maldināšanu, jo prece portālā tiek pozicionēta kā oriģināls Scholl izstrādājums, kas patiesībā tas nemaz nav. Mani atvieglotai liek justies doma, ka jebkuru internetā iegādātu preci 14 dienu laikā var atgriezt, ko es noteikti izmantošu. Ja mēs paši neļausim sevi mānīt un ziņosim par tādiem gadījumiem, tad preču piegādātāji un izplatītāji būs spiesti pielāgoties pircēju augošajām prasībām, ka mums, pircējiem, nāks tikai par labu.