Sveikas, daiļās! Es neesmu kosmētikas snobs un lietoju gan selektīvu zīmolu produkciju, gan plaša patēriņa klāsta labumus. Un, jā, nekautrējos atzīties, ka daudz produktus (ļoti dažādās cenu kategorijās) saņēmu no PR izmēģināšanai. Man gribētos teikt, ka produkta cena maz ietekmē manu viedokli, taču, patiesībā, pret selektīvā segmenta kosmētiku esmu striktāka. Ja produkts ir viduvējas kvalitātes vai ne ar ko neizceļas, samaksātie desmit € lielu skādi budžetam nenodarīs. Bet 30 un vairāk € jau raisa zināmu emocionālo diskomfortu. Tāpēc izlēmu apkopot savus selektīvo zīmolu dekoratīvās kosmētikas favorītus, kuri izgājuši rūpīgu pārbaudi un par kuriem varu teikt, ka tie ir savas cenu zīmes vērti. Pēdējā laikā rakstot retāk, man sakrājās daudz kosmētiski pārdzīvojumi un emocijas, tāpēc nāksies sadalīt favorītus vairākās daļās, savādāk sanāks pārāk daudz burti un visiem būs garlaicīgi. Gribējās arī kārtīgi aprakstīt katru produktu, nevis veltīt tam tikai pāris vārdus. Tāpēc šodien dalos ar saviem praimeru, konsīleru un tonālo krēmu favorītiem, bet tuvākajā laikā būs arī raksti par pūderiem, vaigu sārtumiem, skropstu tušām, acu ēnām un lūpu krāsām. 

Kā vienmēr gaidīšu komentārus par jūsu iecienītiem līdzekļiem un viedokļus par produktiem, kas pieminēti šeit. 

Raksta beigās ir Rafflecopter forma, kuru aizpildot, piedalīsies konkursā, kurā var laimēt jauno Lancome Teint Idole Ultra Wear tonālo krēmu.
Raksts satur linkus uz interneta veikaliem (uzklikšķinot uz produkta nosaukuma) un daļa no tiem var būt affiliate linki. Es vienmēr cenšos atrast kur produktus var dabūt lētāk un vieglāk.
Praimeri:
Benefit POREfessional bāze ideāli der poru "aizšpaktelēšanai", ādas reljefa izlīdzināšanai un ilgstošai ādas matēšanai. Arī kosmētika uz šis bāzes turas ievērojami ilgāk pat vasarā, kad mana āda kļūst izteikti taukaina. Pabieza izteikti silikonīga konsistence, patīkams svaigs aromāts. Vienīgais mīnuss ir grūta pieejamība. Ja esi ārzemēs, noteikti iesaku pamēģināt, jo praktiski neviens interneta veikals uz Latviju Benefit kosmētiku nepiegādā.
Urban Decay Optical Illusion pēc savas būtības ir līdzīga iepriekšējai bāzei, bet konsistence daudz plastiskāka. Aromāts gan man asociējas ar vecu kosmētiku (bet tās ir tikai manas asociācijas un aromāta uztvere vienmēr ir subjektīva). Katrā ziņā uz ādas aromāts nav jūtams. Bāze lieliski notur kosmētiku, izlīdzina ādas reljefu un aizpilda poras. Lielisks bonuss ir tas, ka bāzi var viegli dabūt Douglas veikalos Latvijā.
Urban Decay Primer Potion acu ēnu bāzes ļoti slavenas un ne velti! Palīdz acu ēnām turēties savā vietā un dienas laikā nebirt un nesmērēties pat uz maniem uber taukainiem plakstiņiem. UD Bāzes ir daudz un dažādas. Man patīk oriģinālā Eyeshadow Primer Potion, ko lietoju jau gadiem ilgi. Zinu, ka ļoti populāra ir Anti-Aging, bet tā vēl atvilktnē un gaida savu kārtu izmēģināšanai. Es izmēģināju ļoti daudz citas ēnu bāzes, bet UD šķiet vislabākās. Cena izskatās diezgan augsta, bet, ticiet man, viena maza tūbiņa jums kalpos gadus divus (es lietoju mini size 6ml jau ilgāk nekā gadu).
Tonālie krēmi:
Giorgio Armani Lasting Silk UV Foundation tonālais krēms ir īsts atradums kombinētas un taukainas ādas īpašniecēm. Tam ir ļoti šķidra konsistence un apbrīnojamas pārklāšanas spējas. Pārklājums ir vidējs, bet var uzsļānot, panākot gandrīz pilnu klājumu. Lasting Silk lieliski nosedz apsārtumus, izlīdzina ādas toni. Pats galvenais, ka tas ir nemanāms uz ādas, jo izskatās ļoti dabiski un tam ir laba noturības dienas laikā. Nevaru neminēt plašu tiešām gaišo toņu izvēli (man labi der tonis 2) un ērtu un praktisku iepakojumu ar pumpīti. Tonālam krēmam ir SPF 20 saules aizsargfiltrs.
Lancome Miracle Air De Teint Perfectinf Fluid Matte Glow Creator tonālam krēmam ir pavisam šķidra ūdeņaina konsistence. Ja esi mēģinājusi kādu "škidro pūderi", piemēram Giorgio Armani Mestro Fusion Makeup, L'Oreal Nude Magique Liquid Powder, Maybelline  Dream Wonder Foundation, tad saproti par ko iet runa. Starp citu, mistiskā veidā, drugstore segmenta pārstāvi Latvijai šoreiz pagāja garām. Lancome Air De Teint ir "šķidrajiem pūderiem" raksturīgs ne visai praktisks iepakojums ar pipeti, kuru es mēdzu aizmirst aizskrūvēt. Man šķiet, ka lētāks variants ar vienkārši skrūvējamu korķīti būtu labāks. Bet nu es saprotu, ka pipete ir daudz labāka no higiēnas viedokļa. Pats tonālais krēms ir gaistošo eļļu, silikonu un pigmentu maisījums, kas klājas pavisam plānā kārtā (nepieciešamības gadījumā to var uzslāņot) un sniedz dabiski matētas ādas efektu. Air De Teint varētu patikt normālas un kombinētas ādas īpašniecēm, jo uz taukainas ādas tas ātri pazudīs. Jāatzīmē, ka Lancome ir pagrūti piemeklēt atbilstošu toni (es lietoju 010 Porcelain, kas iepakojumā izskatās nebaudāms brūni pelēks), tāpēc pirms pirkuma iesaku pārbaudīt toņa saderību spilgtā dienas gaismā. Tikko sapratu, ka apraksts neizskatās baigi apetīti raisošs, bet, es to iekļāvu favorītos, jo man ļoti patīk viegla konsistence un dabisks finišs.
Konsīleri:
NARS Radiant Creamy Concealer pirms laiciņa bija pats populārākais konsīleris blogeru vidū un es lieliski saprotu kāpēc. Tam ir izteikti krēmīga konsistence un uz ādas tas veido gandrīz necaurspīdīgu pārklājumu un ļoti viegli pludinās. Nosēžoties, tas vairs nekur nepazudīs. Vienīgā problēma ir tāda, ka, ja tev vairs nav 17 un ap acīm sāk veidoties mīmikas krunciņas, tad neskatoties uz Creamy un Radiant, NARS konsīleris piemetīs tev pāris gadus klāt. Taču pumpām un apsārtumiem tas viennozīmīgi ir ideāls. Jā, mani kā jau ierasts priecē plaša toņu izvēle (es lietoju toni Light2 Vanilla) - līnijā ir veseli 16!!! toņi. Jāsaka, ka par 6 ml produkta 30 € cenas zīme šķiet diezgan augsta.
Lancome Effacernes Lengue Tenue Long Lasting Softening Concealer ar SPF 30 mistiskā veidā nav baigi apspriests un populārs. Taču tas lieliski nomaskē tumšos lokus un ādas nepilnības. Turklāt, tas nesakrājas krociņās un neakcentē tās. Konsīlerim ir ērts tūbiņas iepakojums ar ļoti smalku deguntiņu. Un par ~tiem pašiem 30 € (NARS Creamy Radiant Concealer) Lancome piedāvā veselus 15 ml produkta.
Un solītais konkurss, kura balva ir jaunais tonālais krēms Lancome Teint Idole Ultra Wear tonis 02 Lys Rose. Lai piedalītos konkursā seko sugarmakeup lapai Facebook, aizpildi Rafflecopter formu, ierakstot savu  e-pastu un telefona numuru, lai varu sazināties (datus, protams, nepublicēšu).
Konkurss noslēgsies 19. aprīlī pl 23:59. Uzvarētāju paziņošu ceturtdien 20. aprīlī. Balvu sūtīšu caur Omniva vai PastaStacija pasta stacijām, ja ir nepieciešamība, varu arī caur Latvijas Pastu. Rīgā var sarunāt satikties.
Vēlu veiksmi! Sākam!
a Rafflecopter giveaway
Ņemot vērā, ka ar konkursa uzvarētāju vairāk nekā mēnesi nevaru sazināties, pēc nejaušības principa ar Rafflecopter palīdzību izvēlējos jaunu uzvarētāju.