Sveikas, daiļās! Pēc bloga un instagram statistikas redzu, ka 78% manu sekotāju ir vecuma kategorijā 25-44 gadi. Un tieši ap 25 gadiem parasti parādās pirmās krunciņas, tūskas (maisiņi zem acīm) un citas novecošanas pazīmes. Ko šādā situācijā dāmas dara? Parasti, sāk meklēt kādu pret novecošanas krēmu. Arī es tā darīju un, teikšu godīgi, pret krunciņām ap acīm tīri labi palīdzēja. Tuvojoties 30 gadu slieksnim pamanīju, ka mīmikas krunciņas dikti vairāk un izteiktākas nepaliek, toties sejas kontūras noslīd. Parādījās smagnējie plakstiņi, buldoga vaidziņi un dubultzods. Šeit jāsaka, ka daudz ko ietekmē individuālā uzbūve (arī 16 gados man nebija izteikta žokļa līnija, jo apakšžoklis ir par mazu) liekie tauciņi, uzturs un citi faktori. Jo vecāks kļūsti, jo mazāku efektu var panākt ar sejas krēmu. Tas ir tāpēc, ka mainās ne tikai āda, bet arī apakšējais muskuļu karkass, kas "notur visu savās vietās". Līdz ar to, lai panāktu labu efektu, ir jāstrādā tieši ar muskuļu karkasu un ir vairāki veidi kā to var darīt. Viens no tiem ir "sejas fitness". Ar sejas fitnesu iepazinos pirms pāris gadiem, kad FB reklāmās pamanīju pazīstamu seju - Artu ar kolosālām pirms/pēc bildēm. Iztaujāju Artu kas un kā pierakstījos pie burvīgās Ievas Neļķes uz fitnesa nodarbībām. Tā nu ir sanācis, ka ar rezultātu biju pat ļoti apmierināta, bet pirms/pēc bildes neuztaisīju un blogā neatrakstījos (lūdzu uzrakstiet komentāros, ja būtu interesanti redzēt). Pavasarī ieraudzīju ka Ieva meklē modeles sejas teipošanas nodarbībām. Doh! Uzreiz aizsūtīju savas nogurušas piepampušas sejas bildes un dikti priecājos, kad saņēmu vēstuli, ar norādēm kad un kur nākt uz apmācībām. 
Ņemot vērā, ka nebūt neesmu speciālists, es labāk nemēģināšu stāstīt kā un kur jālīmē teipi. Protams, ka katram ir arī savas problēmzonas, ar kurām jādarbojas. Manā gadījumā tas ir dubultzods, “buldoga vaidziņi” un nokarenie plakstiņi. Mana galvenā problēma ir tūska, tāpēc teipu uzdevums ir izvadīt lieko šķidrumu. Lai apgūtu līmēšanas tehnikas, apmeklēju trīs individuālās nodarbības. Te būs bilde, lai apmēram saprastu kā manā gadījumā izskatās sateipota seja:
Teipu paredzēts līmēt vakarā un ar to ir jāiet gulēt. Pozitīvu efektu var panākt arī ar īsāku sesiju (jau pēc stundas būs pamanāms rezultāts). Ja nevēlies tērēt naudu, lai apgūtu teipošanu, daudz pamācības ir pieejamas youtube (piemēram, daudz dažādas informācijas sniedz teipu tirgotāji un ražotāji). Mana pieredze gan rāda, ka labāk aiziet vismaz uz vienu konsultāciju, jo, iespējams, ka pati īsti nevari izprast no kā rodas konkrēta problēma. Svarīgi ir arī "nenodarīt pāri" kādai citai zonai. Un, galu galā, labāk lai kāds acu priekšā parāda un pastāsta kur tieši tev jālīmē, kā pareizi teips jāiestiepj un arī nekoriģēs, ja darīsi kaut ko nepareizi. Bet tas ir tikai mans viedoklis, es nevienam nespiežu darīt tieši tā kā to darīju es.
Teipus iesaka līmēt uz attīrītas sausas ādas (bez kopjošiem produktiem), jo uz krēma teips neturēsies tik labi. Un, ja naktī kaut kas atlīmēsies, var nedabūt nekādu efektu, vai, dabūt noslīdējušu aci un tt. Mana āda īsti nejūtas komfortabli bez kopjošiem produktiem, tāpēc izmēģināju līmēt uz visa kā un konstatēju, ka gana labi mitrina un neietekmē teipa līmi Vichy Mineral 89 serums (protams, pēc uzklāšanas tam jādod laiks pilnībā iesūkties ādā). Jāsaka, ka daži teipi (lai gan citi saka, ka visi esot vienādi) man izraisīja alerģiju - pumpas). 

Un, protams, bildes pirms (pa kreisi) un pēc (pa labi). Šādu efektu panācu trīs nedēļu laikā. 


Kā jums šķiet vai ir efekts? Es pilnīgi noteikti redzu, ka seja izskatās mazāk nogurusi un mazinājusies asimetrija, acis ir atvērtākas un vaidziņi palika mazāki, kā arī uzlabojās sejas kontūras.