Sveikas, daiļās! Šodien pastāstīšu par lieliskiem atklājumiem matu kopšanas jomā - Davines produktiem. Mazliet par zīmolu: Davines aizsākumi ir meklējami 1983 gadā Parmā, Itālijā. Darbība sākās pētniecības laboratorijā, kas ražoja augsto plauktu produktus priekš vairākām atpazīstamām kompānijām. Pēc desmit pieredzes pilniem gadiem Davines sāka ražot sava zīmola matu kopšanas produktus ekskluzīvi priekš skaistumkopšanas saloniem. Šodien Davines ir plaši atpazīstams SPA zīmols un tas piedāvā savu produkciju 75 pasaules valstīs.
Naturaltech sērija sastāv no produktiem, kas domāti, lai atrisinātu visizplatītākās galvas ādas un matu problēmas.   


Davines Naturaltech Energizing vitamīnu šampūns matu enerģijas atgūšanai un augšanai. Šampūns attīra matus un stimulē galvas ādas mikro-cirkulāciju, sekmē toksīnu izvadīšanu. Atdzīvina vājus, smalkus matus ar tendenci uz izkrišanu. Sastāvā esošs Phytoceuticals no kofeīna palielina mikro- cirkulāciju un stimulē vielu apmaiņu galvas ādas šūniņās. Beta-glukāns - polisaharīds stiprina imūnsistēmu. Sirtuīni - olbaltumvielās ar stipru antioksidējošu un pret novecošanas iedarbību stiprina un tonizē galvas ādu. Ingvera, melnu piparu un kanēļa ēteriskām eļļām piemīt stimulējoša iedarbība. Šampūnam ir pH 5.5.
Ja man teiktu, ka jāizvēlās tikai viens šampūns, kuru drīkstēšu lietot visu turpmāko mūžu, es izvēlētos Davines Energizing šampūnu. Vai atceraties Herbal Essences šampūna reklāmu, kur sieviete dušā kliedza "Jā! Jā! Jā"? Tieši tādas pašas sajūtas pārņem mani, lietojot Energizing šampūnu. Sākšu ar to, ka Davines iepakojumi ir nepārspējami. Tie ir ļoti interesanti un neierasti (man pat gribētos teikt - stilīgi). Šampūns ir vidēji biezas gelveida konsistences. Sastāvā nav sulfāti, tāpēc tas gandrīz neputo, taču matus un galvas ādu izmazgā ļoti labi. Smarža ir ļoti neparasta, man asociējas ar Coca Cola, kas taisīta uz zāļu ekstraktu bāzes (es noteikti jūtu arī piparmētras). Līdzekli vajag iemasēt mitros matos un atstāt iedarboties uz dažām minūtēm. Un te sākas brīnumi...Ēteriskās eļļas patīkami kņudina galvas ādu, piparmētras atvēsina. Īsāk sakot - vasaras must have produkts. Mati pēc šampūna lietošanas neatšķiras ne ar kādām brīnumainām īpašībām, taču tās izjūtās, o jā, neaizmirstamas.
Sastāvs: Aqua (Water), Sodium Lauroyl Methyl Isethionate, Sodium Olivamphoacetate, Sodium Lauroyl Sarcosinate, Polysorbate 20, Caffeine, Acrylates, C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Mentha Piperita Oil (Peppermint), Coco-Glucoside, Glyceryl Oleate, Eucalyptus Globulus Leaf Oil, Hydrolyzed Myrtus Communis Leaf Extract, Sodium Carboxymethyl Betaglucan, Polyquaternium-10, Sodium Hydroxide, Sodium Benzoate, Benzyl Alcohol, Trisodium Ethylenediamine Disuccinate, Disodium EDTA, Limonene, Eugenol, Linalool, Fragrance, Cl 17200 (Red 33), Cl 19140 (Yellow 5)

Energizing Gel - stimulējoša, atjaunojoša un spēcinoša želeja galvas ādai un trausliem, plāniem matiem. Produkta apraksts gandrīz pilnībā sakrīt ar šampūna aprakstu, tāpēc to nedublēšu. Iepakojumā ir caurspīdīga želeja (pēc konsistences atgādina matu fiksācijas želeju). Gels ir jāklāj mitros, ar dvieli nosusinātos matos. Un te atkal sākas brīnumi. Želejas atvēsinošais efekts ir vēl stiprāks par šampūna izraisīto. Patīkams vēsumiņš saglabājas uz galvas ādas vismaz minūtes 15. Man ļoti patīk, ka želeja nav lipīga un nesaķepina matus (pat nemaz).
Sastāvs: Water (Aqua, Eau), Alcohol Denat., Polysorbate 20, Caffeine, Acrylates/C10 30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Menthol, Eucalyptus Globulus Leaf Oil, Hydrolyzed Myrtus Communis Leaf Extract, Sodium Carboxymethylbetaglucan, Disodium EDTA, Benzyl Benzoate, Cinnamal, Phenoxyethanol, Ethylhexylglycerin, Eugenol, Linalool, Limonene, Aminomethyl Propanol, Fragrance
 
Godīgi sakot, dižu efektu no šādiem līdzekļiem es negaidu, jo, ja mati sāk pastiprināti krist ārā, tad ir jāmeklē cēlonis un ar šampūnu to diez vai varēs novērst. Taču teikšu, ka pēc mēneša pamanīju, ka mati sāka krist ārā nedaudz mazāk. Un nepārspējamas sajūtas lietošanas laikā noteikti ir jāizbauda uz savas ādas :) 
Kopumā - abi līdzekļi man ļoti, ļoti, ļoti patika. Jau sastādīju Davines vēlmju sarakstu :)
 
Produktus var iegādāties veikalā Salon Line, MedicinasPreces.lv, Cosmetic.lv, BeautyLine.lv, BeautyPro.lv. Cenas: šapmūns - līdz 12 Eur par 250ml, gels - līdz 20 Eur par 150 ml.

Vai esat mēģinājušas kaut ko no Davines klāsta? Kādas atsauksmes?