Non-foaming facial cleansers (Vichy Purete Thermale Beautifying Cleansing Oil, Eve Lom Cleanser, Davines Authentic Moisturizing Balm) the revew

Pleease scroll down for the English summary

Sveikas, daiļās! Sen nav bijuši raksti par neputojošiem ādas attīrīšanas produktiem, tāpēc šodien manu neputojošu trijotni. Neputojošie ādas attīrītāji uzņem apgriezienus un kļūst arvien populārāki, neskatoties uz salīdzinoši augstām cenām. Tekstūru klāsts kļūst arvien plašāks. Arvien populārākas kļūst eļļas, bet arī balzami un krēmi ir ļoti daudz. No sevis varu piebilst, ka tas nav tikai modes lieta vai mārketings triks, jo, kopš atteicos no putojošiem līdzekļiem ādas attīrīšanai, manas ādas stāvoklis ir uzlabojies. Gribu atzīmēt, ka divu produktu sastāvā ir minerāleļļa, bet attīrošos produktos tā mani netraucē, jo līdzeklis uz sejas nepaliek, bet tiek noskalots.
Vichy Purete Thermale sērija nesen tika paplašināta ar vairākiem interesantiem produktiem un to skaitā ir arī Vichy Purete Thermale Beautifying Cleansing Micellar Oil, jeb micelārā eļļa. Pēc būtības tā ir hidrofīlā eļļa, kas maigi attīra ādu no netīrumiem, sebuma, atmirušām šūnām un noņem pat ūdensnoturīgu kosmētiku. Netaukaina eļļas tekstūra, saskaroties ar ūdeni pārvēršas pieniņā. Āda nepaliek taukaina, lipīga vai spīdīga. Bez parabēniem.
Vichy micelārā eļļa pēc tekstūras atgādina plānas sausas eļļas, kuras kļūst arvien populārākas skaistumkopšanā. Pateicoties šādai tekstūrai tā lieliski izšķīdina pat noturīgu kosmētiku. Saskaroties ar ūdeni micelārā eļļa pārvēršas baltā emulsijā un bez paliekam noskalojas no ādas (man patīk šim mērķim izmantot mitro drāniņu). Es sadalu eļļu plaukstās un tad uzklāju uz sejas (izvairoties no acu zonas), tad ar apļveida kustībām iemasēju produktu ādā un tad, saslapinot rokas, emulsificēju eļļu. Acu ādu attīru tieši ar šo emulsiju. Šādā veidā eļļa neiekļūst acīs un nesagādā nepatīkamas izjūtas vai aizmiglotu redzi. Uz ādas eļļa ir patīkama un tai piemīt svaigs aromāts. Tieši ar šādu smaržu man asociējas pudelītes tirkīzzaļa krāsa. Gribas arī pozitīvi atzīmēt ērtu iepakojumu ar pumpīti. Tiešām foršs un ļoti ekonomisks produkts.
Ingredients / Sastāvs: Paraffinum Liquidum, Caprylic/Capric Triglyceride, Ethylhexyl Stearate, Isohexadecane, Peg-20 Glyceryl Triisostearate, Aqua, Camellia Oleifera Seed Oil, Phenoxyethanol, Tocopheryl Acetate, Parfum.

Vichy Purete Thermale eļļu var iegādāties Latvijas aptiekās (cena 19.70 € par 150 ml), Feelunique,  (šobrīd uz atlaidēm cena ap 13 €), CocoonCenter.
Starp citu, šobrīd Vichy FB lapā var pieteikties un laimēt Fresh Cleansing Gel (ja gadījumā esi putojošo attīrītāju cienītāja).

Eve Lom Cleanser ir attīrošais balzams, kuru žurnāls Vogue nosauca ne mazāk ne vairāk kā "iespējams labākais attīrītājs uz pasaules". Nav slikti, vai ne? Attīrošais balzams piemērots jebkura tipa ādai. Krustnagliņu eļļas antiseptiskās īpašības nodrošina ādas attīrīšanu, eikalipta eļļa palīdz drenēt ādu un aizvadīt toksīnus. Apiņu eļļa tonizē, Ēģiptes kumelītes eļļa un kokosriekstu eļļas mīkstina un mitrina ādu.
Pēc būtības Eve Lom Cleanser ir ļoti biezs balzams (droši vien, pats biezākais, ar kuru esmu sastapusies) ar pasakainu moringas (jā, man asociējas tieši ar moringas ziediem) un krustnagliņu smaržu. Saskaroties ar ūdeni tas veido biezu pieniņu un lieliski attīra ādu, to nesausinot. Jāsaka, ka man vairāk patīk lietot šo balzamu jau uz attīrītas ādas masāžai un kosmētikas atlieku noņemšanai, jo līdzeklis ir biezs un tērējas diezgan ātri. Ja ne traģiski augsta cena, es noteikti vēl kādreiz iegādātos šo balzamu. Cena ir biedējoša un produktu jau ļoti sen vēlējos izmēģināt, tāpēc ļoti priecājos, kad ieraudzīju, ka produkta mini versija bija iekļauta LookFantastic 2014. gada novembra skaituma kastītē.
Ingredients / Sastāvs: Paraffinum Liquidum (Mineral Oil), Peg-30 Lanolin, Cetearyl Alcohol, Bis-Diglyceryl Polyacyladipate-2, Aluminum Stearate, Theobroma Cacao (Cocoa) Seed Butter, Peg-75 Lanolin, Chamomilla Recutita (Matricaria) Flower Oil, Eugenia Caryophyllus (Clove) Leaf Oil, Eucalyptus Globulus Leaf Oil, Humulus Lupulus (Hops) Cone Oil, Phenoxyethanol, Methylparaben, Butylparaben, Ethylparaben, Propylparaben, Isobutylparaben, Eugenol, Limonene.

Eve Lom Cleanser var iegādāties Feelunique, LookFantastic. Cena ap 78 € par 100 ml.

Davines Authentic Moisturizing Balm ir kaut kas unikāls, jo to var lietot gan kosmētikas noņemšanai un ādas attīrīšanai, gan kā ķermeņa kondicionieri dušā (kaut kas līdzīgs Nivea produktam), gan kā matu kondicionieri. Ja kaut kas der visam, tad neder nekam? Muļķības! Jo Davines Authentic Moisturizing Balm lieliski pilda visas pieminētās funkcijas. 
Balzams satur 98% dabisku sastāvdaļu un organisku safloras eļļu (kas nostiprina vājas kapilāru sieniņas). Pēc konsistences šis produkts atgādina pabiezu mitrinošu sejas masku, kas smaržo pēc zālēm, vai drīzāk pēc aptieku šampūna ar zālēm. Pateicoties savai krēmveida tekstūrai balzamu ir ļoti viegli vienmērīgi uzklāt un iemasēt ādā. Kosmētiku noņem bez pārpalikumiem (arī tušu), nekairina acis (nu, protams, tieši atvērtās acīs neesmu bāzusi, bet skalojot nost tušu, tas acīs netiek). Esmu lietojusi Authentic Moisturizing Balm arī ķermenim un matiem un tas labi tiek galā arī ar matu un ķermeņa mitrināšanu, atstājot vieglu zālīšu smaržu. Man patīk viss, ieskaitot, varbūt ne tik ērtu, bet viennozīmīgi stilīgu un neprastu metāla tūbiņu.
Ingredients / Sastāvs: Aqua; Cetearyl Alcohol; Glycerin; Coco-Caprylate; Cetrimonium Chloride; Glyceryl Stearate; Behentrimonium Methosulfate; Behentrimonium Chloride; Carthamus Tinctorius seed oil; Butyrospermum Parkii butter; Sesamum Indicum seed oil; Helianthus Annuus seed oil; Simmondsia Chinensis seed oil; Tocopherol; Sorbitol; Stearic Acid; Sodium Lauroyl Glutamate; Capryl/Capryly Glucoside; Benzyl Alcohol; Phenethyl Benzoate; Parfum; Isopropyl Alcohol; Potassium Sorbate; Citric Acid; Limonene; Linalool.

Davines Authentic Moisturizing Balm var iegādāties SalonLine, TopBeauty veikalos, kā arī vairākos interneta veikalos. Cena ap 15 € par 150 ml.

Šeit var atrast vēl daudz rakstus par līdzīgiem produktiem.

Hello gorgeous!  
Vichy Purete Thermale Beautifying Cleansing Micellar Oil removes the make-up even waterproof (face and eyes) and impurities of sensitive skins. It removes the sebum excess, refines the skin texture and sublimates it. The texture of it reminds me of dry oils becoming more and more popular in skincare. The scent is very fresh and pleasant. Oil removes makeup and dirt very quickly. I like to apply the oil all over my face avoiding eyes area, then wet my hands and emulsify the oil with water. And then cleanse my eyes with the emulsion and not the actual oil. This way the oil does not get into the eyes causing blurry vision. My skin does not feel dry after using this product. Also it is very economical in use.

Eve Lom Cleanser was described by Vogue as 'probably the best cleanser in the world' and is the foundation of the EVE LOM skincare regime. It is a thick balm (I would say it is the thickest cleansing balm I tried so far) and in contact with water it emulsifies into a thick milk. Eve Lom cleanser does removes makeup very well, but because it is so expensive I prefer to use it in the morning or evening on the clean skin to massage the face and not to waste the product for the makeup removal. I like the scent which is a blend of camomile and clove oil.

Davines Authentic Moisturizing Balm contains 98% natural origin ingredients and organically grown safflower oil. The conditioner is free from parabens, silicones, artificial colours and PEG .The hair is soft, shiny and silky, the body skin is nourished and velvety. The most interesting thing about this balm is that it can be used on face (to remove makeup and cleanse the skin), hair and body (as a conditioner). The creamy consistency reminds me of moisturizing facial masks. The scent brings me to the green garden full of fresh cut grass aroma. Balm removes makeup very well and does not irritate the eyes. It also works well as a hair and body conditioner leaving a slight grass scent.