Sveikas, daiļās! Saulīte paliek arvien spilgtāka, siltāka un arī agresīvāka. Tāpēc, pat ja visu pavasari grēkoji ar SPF līdzekļu lietošanu, tagad iк īstais brīdis pārstāt niķoties un sākt beidzot aizsargāt savu ādu. Es nestāstīšu par to kas īsti ir SPF un kādam nolūkam to lieto, taču, ja ir interese par to ar ko tad atšķiras SPF15, 30 un t.t, iesaku ieskatīties šeit.
Šodien pastāstīšu par manis iecienītiem līdzekļiem ar  salīdzinoši augstiem saules aizsardzības faktoriem. Daži produkti ir pirkti atkārtoti jau vairākas reizes, bet daži ir jauni, taču pavisam noteikti uzmanības vērti.
  • Avene Cleanance Sun Care SPF 30 ir paredzēts ādai ar nepilnībām (arī ar akne). Pēc konsistences tā ir drīzāk emulsija, kas neaizsprosto poras un neveido baltu spīdumu uz ādas, pateicoties ķīmiskiem filtriem. Es teiktu, ka šis ir ideāls saules aizsardzības un ādas kopšanas līdzeklis divi vienā, jo Cleanance Sun Care rada komforta sajūtu uz ādas un normālai/taukainai ādai (tieši tādai, kādai tas ir paredzēts) ar to pilnībā pietiek arī mitrināšanas ziņā. Uz sausākām zonām apakšā klāju serumu (šobrīd man ļoti patīk Kiehl's Hydra-Plumping). No manis atsevišķs pluss par iepakojumu ar higiēnisku pumpīti. Nodrošina UVA+UVB aizsardzību. Nesatur parabēnus un silikonus. Tikko pamanīju, ka parādījās arī Cleanance Sun Care ar SPF 50. Ideāli! 
Iegādāties var aptiekās, Stockmann, Feelunique, Cocooncenter. Cena sākot no 11 € par 50 ml.
  • Avene Sun Care Sensitive Zones Stick SPF 50+ kā nosaukums vēsta ir paredzēts jutīgākām ādas zonām. To parasti klāju uz vaigu galiem. Pēc konsistences līdzeklis nedaudz atgādina pasausu higiēnisku lūpu krāsu, bet tas lieliski aizsargā ādu un ideāli ietilpst rokas somiņā, ja nu dienas laikā ir nepieciešams atjaunot savu SPF, vai jūti, ka kaut kur līdzekli uzklāji pārāk pavirši. Pamanīju, ka šāda iepakojuma forma īpaši tīk bērniem, kuriem smērēšanās ar krēmu sagādā morālu traumu. 
Iegādāties var aptiekās, Stockmann, Cocooncenter. Cena sākot no 10 € par 8 g. 
  • La Roche-Posay Anthelios XL SPF50 Gel Cream Dry Touch paredzēts īpaši jutīgai (un taukainai ādai) pie intensīvas insolācijas. Krēms novērš pigmenta plankumu veidošanās un pasargā no UVA un UVB stariem. Neveido izteiktu baltu spīdumu, taču matētu efektu tas pavisam noteikti nerada. Zem šī krēma man prasās lietot kādu papildu mitrinošu līdzekli.
Iegādāties var FeeluniqueCocooncenter. Cena sākot no 12 € par 50 ml.  
  • Carmex lūpu balzams ar piparmētru un SPF 15 ir kā radīts karstajām vasaras dienām, jo piparmētra patīkami atvēsina lūpas, bet bagātīgs sastāvs intensīvi kopj un mitrina. Žēl, ka Latvijā pagrūti dabūt.
  • Vichy Ideal Soleil Bronze SPF 50 priekš manis ir kaut kas pavisam neierasts, bet vienkārši kolosāls. Vichy sola sasniegt smalku līdzsvaru starp mirdzumu, optimālu toni un ātru iedeguma rašanās. Tieši tāpēc ir izstrādāts trīs dimensiju komplekss bez paštonējošām vielām, kas iedarbojas uz visiem ādas līmeņiem un ļauj iegūt skaistāku iedegumu. Augsta īpaši iedarbīgo mitrinošo līdzekļu koncentrācija nodrošina intensīvu mitrināšanu. Tirozīns C paātrina dabiskā melanīna izstrādi. Vai tas tiešām darbojas? Jā, jā, jā un vēlreiz jā! Pirmkārt vēlos atzīmēt ļoti ērtu iepakojumu ar smidzinātāju. Pats Ideal Soleil ir šķidrs, gandrīz kā ūdens vai kā plāns gels. Līdzekli ir ļoti viegli uzklāt un izlīdzināt. Mana (balta, sauli vēl neredzējusi) āda pēc intensīvās dienas pie ezera jutās lieliski un nebija ne miņas no diskomforta vai apsārtuma. Turklāt saulīte pieķērās daudz ātrāk un uzreiz bija manāms zeltains iedegums. Ideal Soleil arī garšīgi smaržo un labi mitrina manu sausu ķermeņa ādu. 
Iegādāties var aptiekās. Cena ap 30 € par 200 ml.