Sveikas, daiļās! Katru gadu, kad beidzas vasara, es slīkstu mini depresijā, galvenokārt dēļ tā, ka saule priecē arvien retāk un dienas kļūst arvien īsākas. Pieķēru sevi pie domas, ka gribu jaunu mēteli (...mēteli!), nevis skaistu kokteiļkleitu. Žēl, ka vasara ir prom. Tagad jācer, ka rudens būs patīkami silts un ne pārāk slapjš. Garderobē ienāk tumšākas krāsas: bordo, zaļa, brūna, līdz ar to mainās arī dekoratīvās kosmētikas arsenāls.
  • Katru auksto sezonu mans mīļākais sārtums ir Les Tissages de Chanel tonī 30 Tweed Rose, kas ir 2012.gada limitētais izlaiduma produkts (ja kādai ir interese, tad sākotnēji tas izskatījās šādi). Sārtums uz ādas ir ļoti skaists un dabīgs, pateicoties toņu mikslim un smalkam satīna finišam. 
  • Krēmveida acu ēnas Maybelline Color Tattoo Creamy Mattes tonī 98 Creamy Beige. Creamy Mattes ēnas ir daudz, daudz, daudz krēmīgākas, nekā parastas Color Tattoo. Var lietot patstāvīgi, vai kā bāzi zem pūderveida ēnām. Noturība kolosāla un bez jebkādas bāzes uz maniem taukainiem un hooded (kā to pareizi sauc latviski?) plakstiņiem turas visu dienu, nekur nepazūd, neaizsmērējas un krociņās nesaiet.
  • Serge Lutens smaržas La fille de Berlin (Berlīnes meitene). Kā saka pats Serge Lutens, šī ir roze ar ērkšķiem. Interesanti, ka 2013. gadā radīts aromāts ir veltīts sievietei, kas dzīvo Padomju okupētajā pēckara Berlīnē. Negaidīts stāsts, vai ne? Tā nekādā gadījumā nav tipiska maiga pavasarīga roze kā SL Sa majeste la rose, vai Acqua di Parma Rosa nobile. Sākumā tas atveras ar krāšņu rožu pušķi, bet tad dzirkstis nodziest un paliek dūmakainais saldenums un pikantums. Es noteikti saņemšos pilnai atsauksmei, bet, manuprāt, Berlīnes meitene nevienu neatstās vienaldzīgu.
  • Pēc Lush jaunu produktu prezentācijas es negaidīti iemīlējos Yuzu and Cocoa dušas želejā. Ne uz ko citu nemaz neskatos. Kā jau minēju, rudenī man pietrūkst saules un laiskos siltos  starus lieliski imitē šī dušas želeja. Yuzu (citrusauglis) un baltās šokolādes sajaukums ir vienkārši ideāls un aromāts saglabājas uz ādas. Kad beigsies mazais iepakojums, neskatoties uz želeju krājumiem, es noteikti pirkšu lielo, jo negribu ne uz mirkli pieļaut domu, ka es varu palikt bez dzeltenā brīnuma. Jau sen sen (ja neteiktu - nekad) dušas želejas nav izraisījušas manī tādu sajūsmu. Vienīgais mīnuss - tā traki dzeltenā krāsa. Lush, priekš kam tik daudz krāsas? Želeja ir absolūti necaurspīdīga. Ak, jā! Lush izceļas ar asprātību :)
  • Nesen mainīju frizūru, krietni saīsinot matu garumu. Rezultātā matiem galīgi neprasās kondicionieris, toties gribas nedaudz nogludināt pūkas un ir ideāli, ja to var apvienot ar matu kopšanu. Tāpēc absolūti lielisks ir Phyto Phytokeratine matu galus atjaunojošs serums. Produktam ir ērts iepakojums ar pumpīti, patīkams aromāts, daudz augu ekstraktu sastāvā un labas kopjošas īpašības. Man patīk daudz vairāk par iepriekšējo favorītu Phyto 7.     
  • Droši vien, laika apstākļu un temperatūras maiņas dēļ mana āda sāka niķoties, parādījās daži apsārtumi, pāris pumpas uz zoda, sausie pleķīši. Kā parasti ar šīm problēmām pāris dienu (vai precīzāk - nakšu) lieliski tika galā Kiehl's Midnight Recovery koncentrāts. Turklāt, lavandas aromāts nomierina prātu pirms miega un ideāli saskan ar rudeni.
  • Miega trūkumu (žēl, ka tikai vizuāli) palīdz novērst Vichy Idealia Skin Sleep nakts krēms. Āda tiešām izskatās starojoša no rīta. 
  • Zoeva 228/Crease otiņa ir must have! Tā lieliski gan uzklāj, gan iztušē ēnas. Sariņi mīksti un elastīgi. Cena arī ļoti patīkama. 
Nekosmētiskie favorīti un kosmētiskās vēlmes:
Vielu pārdomām šomēnes radīja raksts par 10 sāpīgām patiesībām par dzīvi, kuras mēs labprāt aizmirstam. Galvenā atziņa, ka dzīve tiešām ir īsa un pēc iespējas vairāk laika jāvelta tuviem cilvēkiem.

Mana iemīļotā skaistumkopšanas speciāliste Caroline Hirons (kas saka, ka micelārais ūdens ir jāmazgā nost, nevis jāatstāj uz sejas) izlaida jau trešo skaistuma kastīti sadarbībā ar Cult Beauty. Paskatīties kas lācītim vēderā un iegādāties kastīti var šeit. Sastāvs ir iepriekš zināms un tas ir ļoti labs un interesants, bet nu 100 £, jeb 140 € ir daudz, lai gan ekonomija sanāk ap 40%. Te būs linki uz Caroline youtube kanālu un blogu. Gan kanāls, gan blogs nav vizuāli pārāk atraktīvi, bet informācijas ziņā - īsts zelts. Starp citu, Caroline ir superīgs raksts par to kā lasīt kosmētikas sastāvus un kas ir aktīvas un neaktīvas sastāvdaļas.

Lost in Pattern bloga autore Brigita vienmēr rada īstu paradīzi acīm. Iesaku sekot, jo Lost in Pattern ir apbrīnojams dzīvesstila blogs ar burvīgām bildēm. Tiešām īsta bauda. Mani ļoti ieinteresēja raksts par Baltic Box, jeb ziemeļu ēdiena kastīti. Vai esat ko tādu mēģinājušas?

Man vienmēr ir interesanti lasīt kā norisinās darba ikdiena lielās starptautiskās kompānijās (jo pašai šādas pieredzes diemžēl nav), kur nu vēl, ja runa iet par kompāniju, kas tiešā veidā saistīta ar kosmētiku un skaistumkopšanu. Šeit ir ļoti interesants raksts (krievu valodā) par darbu L'oreal birojā Maskavā. Īpaši pārsteidza fakts, ka darbiniekiem ir aizliegts blogot! Kāpēc? Jo tiek uzskatīts, ka blogojot tikai par L'oreal produkciju, autors zaudēs lasītāju uzticību (arī par to ir padomāts!), bet, rakstīt par citu produkciju esot neētiski attiecībā pret savu darba devēju. Ko domājat šajā sakarā? Ja šo ierakstu lasa kāds L'oreal pārstāvis Latvijā, lūdzu atstājiet komentāru vai pie mums ir tādi paši noteikumi.

Runājot par rudens vēlmēm...Pagājušajā mēnesī pieminēti rudens kolekciju labumi vēl veikalos nav pieejami, bet es esmu acu ēnu frīks un jau metu acis uz Urban Decay Spectrum paleti:
 Vai nav lieliska?
Attēls ņemts no Temptalia.
Nude toni vienmēr ir aktuāli un lieliski noder ikdienā, bet pēdējā laikā manas acis meklē ko košāku, interesantāku un vairāk izaicinošu. Kā jums patīk palete?